avira update issue...

Discussion in 'other anti-virus software' started by zfactor, Nov 15, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    ive tried twice now there is a new avira update the seems to want to update the components one being mailgaurd.. well both times it hits 33% and stops .. and it shuts down mailgaurd, i have to re-boot for it to come back up, anyone else have this issue? and how do i resolve this update??
     
  2. 19monty64

    19monty64 Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    1,302
    Location:
    Nunya, BZ
    Just updated Avira now, 22 secs and no issues, Sry :oops:
     
  3. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,779
    Nope, no probs here with Premium version.... always updates fine..
     
  4. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    mine finally updated. took a bunch of tries though.. not sure why
     
  5. 19monty64

    19monty64 Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    1,302
    Location:
    Nunya, BZ
    Premium or Classico_O
     
  6. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
    There have only been two updates today (Nov 15) and neither updated components ....only the definitions.
    But then, I just recalled, I don't have the mail component installed so perhaps there was an update for it that it would not show on my Personal Premium copy.
     
  7. Leo2005

    Leo2005 Registered Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Posts:
    179
    Location:
    Braunschweig (Germany)
    there was no update for the mailguard. only an antispam database update for the suite.
     
  8. R8y

    R8y Registered Member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Posts:
    33
    Location:
    South Africa
    Strange, is there a lag between avira publish VDF info on their website and the actual deployment of VDF on their update server? Quite a few times that when I update my Classic version, it prompt that mine is the latest, but when I visit avira it showed that a new VDF's out for maybe an hour or so...
     
  9. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    all i know is after the update my mailgaurd was shut down and it said it was shutting off services and restarting them... and its the security suite
     
  10. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    I just installed the free copy of Avira on my Son's computer. I neglected to check if it does auto definition updates or if you have to update manually. Can you fill me in if you're familiar with the free version? Thanks in advance. :)
     
  11. fredra

    fredra Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Posts:
    366
    Hi zfactor
    Recently it has been doing that.
    I would suggest that you post in their forums and let them know about this problem.
    The "updating" issue only affects the "mailguard" component, so if you don't have APSS OR the "Mailguard" module you are NOT affected with this problem, so you don't need to build up your frequent poster numbers by adding your half cent.
    Cheers :)
     
  12. 19monty64

    19monty64 Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    1,302
    Location:
    Nunya, BZ
    In scheduler-tab, you can edit the update-job to a specific time. If you want more than 1 daily update, add another job. (their term) I schedule the update to check during the off-hours (germany-time) so the servers aren't as busy. You can also set the auto-scan time for him to. Updates and scans can be set for minimal or invisible, but warn your son of the avnotifier pop-up...X-it, instead of okay, same thing I tell my girls. (I have it set to update when they are supposed to get off the computer and are reminded by the notifier)
     
  13. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    OK Thanks for the info.:)
     
  14. pilotart

    pilotart Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2006
    Posts:
    377
    Default on Classic {free} is a Daily Update on a 24 hour interval, should be already checked upon install and default scan will be un-checked.

    Best not to edit default jobs, just check or un-check them (Scheduler can be finicky).:doubt:

    If you need more (or less) than 'one-a-day' you can "Insert new job" and check as many as you like.

    Classic can no longer be set to 'Update upon connection' and quickest "Start Update" would be a desktop shortcut to

    C:\Program Files\AntiVir PersonalEdition Classic\preupd.exe
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.