Avira Software Has Gone To The Dark Side

Discussion in 'other anti-virus software' started by hayc59, Jun 13, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
  2. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    My big issue with Avira is, that "if" I renew my license for the AV Preminum, then the only thing I am getting extra over the free AV is no toolbar. A pretty high price to pay for not having a toolbar.:thumbd:
     
  3. carat

    carat Guest

    I can't believe it - well done Avira :doubt:
     
  4. Sherlock_Holmes

    Sherlock_Holmes Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Posts:
    1,449
    Location:
    Mumbai
    Sad sad ... one good av going downhil
     
  5. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    Oh no! A good AV suggesting to install malware in their free version
     
  6. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    2,825
    Well that sucks, considering I've recently bought three licenses. Good thing I have Avast and Eset to fall back on. :)

    Thanks for the heads up hayc59! :)
     
  7. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    your welcome and by the looks of the thread at
    avri-anti forum they may get their sheat together?? maybe
    and you wont lose a dime ;)
     
  8. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    2,825
    Well I certainly hope so. I jumped on some recent sales of Avira just to have them for when I need them. But this recent news is certainly troubling that's for sure.

    Hope they get things worked out!
     
  9. m0unds

    m0unds Guest

    FWIW, i've never once received a single undesirable email from avira after purchasing my licenses for avira premium.

    since the ask toolbar is only required if 1. you install avira free, and 2. you install the webguard, it's sort of a non-issue for me. the people complaining about it should just go with another product or not install the web guard if they don't like it. sort of like voting with your wallet, but since you didn't pay for anything, uhh, vote with..your use of another free product, i guess.

    (this isn't to say i like ask, i don't.)
     
  10. Ianb

    Ianb Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Posts:
    232
    Location:
    UK
    That's a really bad decission on their part. They will only lose customers imo.
     
  11. cm1971

    cm1971 Registered Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Posts:
    727
    Me too I have been using Avira for a while and really like it but I can't support a company that is involved in this type of activity so when my license expires I will be looking into something else. Hopefully they will see the light and change by then. :mad:
     
  12. Coccinelle

    Coccinelle Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Posts:
    211
    Location:
    France
    First Avira put very bad version 10.
    The peoples go to Avast,MSE,Panda Cloud,Comodo IS.
    One year after all, they do that?
    They are mad?
    They lose costumers.
    Now is not the moments to make mistakes.Now Avira got to put finaly a good version to make people believe and comme back.
    Avast start to make version 7!!! Untill the end of the year is here.
    Are Avira have a money problem?
    We don't need Ask Toolbar and Uniblue *****.
    Weak up Avira the concurrence is here.:thumbd:
     
    Last edited: Jun 13, 2011
  13. cm1971

    cm1971 Registered Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Posts:
    727
    It certainly seems that Avira has jumped the shark. If I had known this was going to happen I would not have took advantage of the Cnet sale recently.
     
  14. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    amen hayc :thumb:
     
  15. Coccinelle

    Coccinelle Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Posts:
    211
    Location:
    France
    I'm thinking to bay for two years...but maybe latter.
    I need to now the choice and direction of Avira Gimp.
     
  16. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
  17. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    2,825
    Wait so all this is only for the free version?

    /me goes off to Avira forums for further education.
     
  18. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
  19. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    What an innocent response. they are acting dirty sheep now. :thumbd:

    Alas this thing is going to increase, not decrease with time. Users need to be very aggressive against such companies if they want to change it.
     
  20. m0unds

    m0unds Guest


    yeah, the post on dslr says that the ask toolbar is only required for the free version. avira could have thought of better ways to monetize their free version than partnering with ask, but i don't blame them. people have long complained about the nag screen and figured out ways to disable it. the nag screen was there as a way to entice free users to pay for the protection they use by buying a license for avira premium or their security suite.

    also, to those of you who are up-in-arms over their partnership with ask (more than uniblue), how many of you use norton DNS?
     
  21. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Good that I have already changed to Avast as a recommendation for my friends.
     
  22. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Does Norton DNS uses Askbar?
     
  23. cm1971

    cm1971 Registered Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Posts:
    727
    Not I.
     
  24. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,619
    Location:
    Toronto Canada
    Actually there is nothing wrong with Avira Premium 10.
     
  25. m0unds

    m0unds Guest

    the only problem i have with it is that provactiv still doesn't work on x64 platforms, but judging by how many people have performance issues with it, it doesn't bother me that much :)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.