avira premium with spy sweeper Help

Discussion in 'other anti-virus software' started by Dark Shadow, Jan 5, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    Ok I am using the avira personal premium 6 month trial.I also Have spy sweeper running In real time.Ok here Is my problem I am having. If I test With Eicar test file spy sweeper detects and quarantines before avira does then there Is A delay or short freeze for about 5 -10 seconds or so then Avira detects it with the user intervention pop up and sound warning what do I want to do access deny etc etc. Until the follow up detection of avira My Computer will not respond.Now If I am to Disable spy sweeper realtime and repeat eicar test file avira responds quickly along with the user intervention pop up and sound warning.The only thing I can think of Is the Realtime detection of spy sweeper Is slowing the Realtime reaction of avira.Any experiences with these two apps togethers and suggestions ? thanks
     
  2. EliteKiller

    EliteKiller Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2007
    Posts:
    1,138
    Location:
    TX
    Spy Sweeper w/ or w/out the stripped down Sophos AV?
     
  3. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    5.5 v with the AV sorry with out the anti virus
     
  4. EliteKiller

    EliteKiller Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2007
    Posts:
    1,138
    Location:
    TX
    Come again?
     
  5. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    with out the antivirus
     
  6. EliteKiller

    EliteKiller Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2007
    Posts:
    1,138
    Location:
    TX
    One solution could be to set Avira to automatically quarantine instead of using the interactive mode.
     
  7. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    I have to try that thanks
     
  8. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    that did the trick In the mailguard set to auto problem solved thanks now they detect same time
     
    Last edited by a moderator: Jan 5, 2008
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.