Avira free updater

Discussion in 'other anti-virus software' started by Brocke, Mar 22, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
  2. CiX

    CiX Registered Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Posts:
    404
    Does it update faster?
     
  3. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    i just tested it seems to download the whole database each time. while the /nag is gone im still not sure on it.
     
  4. NoIos

    NoIos Registered Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Posts:
    607
    I have to test it.
    I guess the file is secure to use since Avira keeps the thread alive.
    Brocke have you monitored the inbound/outbound activity?
     
    Last edited: Mar 22, 2010
  5. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    no i have not, didnt think of it. but it creates a file called

    path.ini

    heres what in the file

     
  6. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    its seems the admins removed the post but if anyone is interested send me a PM and i will send you the file.
     
  7. PnP

    PnP Registered Member

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Posts:
    194
    Location:
    Italy
  8. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    yeah the Avira Admins removed the post.
     
  9. CloneRanger

    CloneRanger Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Posts:
    4,833
    The've always had a Legit manual download and update :D

    I've used it many times before when the connections to the updates from within the App could be slow, or fail. For a while now the've greatly improved their servers/bandwith etc, so i havn't needed to use the following. Good to know it's there though, just in case :thumb:


    http://www.avira.com/en/support/vdf_update_info.html
     
  10. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    1,732
    At least a wise decision to remove such software which are obviously vs avira eula.
    although its easy to do
    - load update file
    - stop avira incl. services
    - decompress files
    - copy files
    - calculate update timer (seconds since 1.1.1970 2:0:0)
    - put result into registry
    - restart avira again

    if avira has a self defense turned on that never works!

    on the other hand - im not sure if update.exe can be called from outside (commandline).
    or write an autoit script to let avira do it "manually" after the def was loaded. (remote controlled)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.