Avira + COMODO work OK?

Discussion in 'other anti-virus software' started by TheMozart, Apr 10, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TheMozart

    TheMozart Former Poster

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Posts:
    1,486
    I am wanting to install Avira and COMODO firewall.

    Any known conflicts?
     
  2. luciddream

    luciddream Registered Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Posts:
    2,497
    I ran Avira Personal 9 alongside Comodo Firewall w/Defense+ for quite some time with no problems at all.
     
  3. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,434
    Location:
    Europe
    I also use CIS/Defense+ ( 3,14 version ) and Avira 9 without problems.
     
  4. andyman35

    andyman35 Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Posts:
    2,336
    Having run Avira alongside various versions of of Comodo firewall over a long period,I can't ever recall any issues between them.
     
  5. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,960
    Location:
    Boston, MA
    No conflict. I had run Comodo 4 w/o the Av and ran avira personal 10. It was a good combo. All you have to do is add the hourly updates by making a update schedule every 2-3 hrs. That takes care of the once a 24 hr update.
     
  6. mmatt

    mmatt Registered Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Posts:
    5
    For me it works ok.
     
  7. CogitoTesting

    CogitoTesting Registered Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Posts:
    901
    Location:
    Sea of Tranquility, Luna
    I know it is not recommended, but I have tested for a week the full CIS v4 (av included) with the latest version of Avira free with no problem whatsoever. Believe me or not they co-existed without a fight.

    Thanks.
     
    Last edited: Apr 10, 2010
  8. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,960
    Location:
    Boston, MA
    *gasp* You tested 2 AV together! Someone call the security police! So really. You didn't have any conflicts at all? Thats interesting. Did it slow down opening files and websites or anything?
     
  9. CogitoTesting

    CogitoTesting Registered Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Posts:
    901
    Location:
    Sea of Tranquility, Luna
    No headache nor bellyache at all. I know I should not have done it, but I was just curious. I took a gamble and I won. Things went so smoothly that such a fact scared me for a while :D.

    Thanks.
     
    Last edited: Apr 10, 2010
  10. blacknight

    blacknight Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    2,434
    Location:
    Europe

    I can confirm: I made the same thing for three months and I had no problem. But then I disable CIS av: two av in real time are redundant, I don't know if their effectiveness works at 100% or if one can interfere with the detection rate of the other.
     
  11. TheMozart

    TheMozart Former Poster

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Posts:
    1,486
    Thanks everyone ;)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.