Avira Antivirus

Discussion in 'other anti-virus software' started by chaos16, Nov 17, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
  2. Thug21

    Thug21 Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Posts:
    141
    Location:
    Illinois
    Last edited: Nov 17, 2007
  3. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    Re: Avria Antivirus

    3 months trial so long :eek: how come so long lol
     
  4. Thug21

    Thug21 Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Posts:
    141
    Location:
    Illinois
    Re: Avria Antivirus

    Some kind of special offer for a magazine (called CHIP)
     
    Last edited: Nov 17, 2007
  5. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    Re: Avria Antivirus

    is this new or always been like this


    i noticed not so many ppl in the forum talk about this antivirus
     
  6. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
  7. Thug21

    Thug21 Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Posts:
    141
    Location:
    Illinois
    Re: Avria Antivirus

    It should actually be PE Premium - regardless of the installer file name.

    Tip: As for loading the keyfile, download the HBEDV.key in the email from Avira. During the install when it asks for the key, click browse and go to the location of the HBEDV.key
     
  8. farmerlee

    farmerlee Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    2,585
    Re: Avria Antivirus

    They all seem to have workstation in the file name. Its the letters on the end that distinguishes them.

    I've used antivir on and off for a long time, i've alway been impressed with its performance and detection level.
     
  9. Arup

    Arup Guest

    Re: Avria Antivirus

    The original CHIP offer was for six months but looks like Avira got overwhelmed after I posted the link here at Wilders. Still they were kind to leave it at 3 months.
     
  10. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    Re: Avria Antivirus

    thanks

    1 thing does this antivirus have HTTP scan? coz i am using it and i can't find it in guard it only scans files?


    is there a Avria program that scans HTTP and works great with the antivirus?
     
  11. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
  12. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    Re: Avria Antivirus

    Is the suite a good suite? and to be honest i haven't heard anything good or bad about it?

    As it seems ppl choose AVG suite or KIS suite or now Eset suite etc but not Avria Suite?

    Is the firewall good compared to Comodo, KIS firewall, etc....

    Or does this suite have the engines from Kaspersky latest version?
     
  13. Sjoeii

    Sjoeii Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Posts:
    1,240
    Location:
    52?18'51.59"N + 4?56'32.13"O
    Re: Avria Antivirus

    The suite works pretty ok.
    all the suites you are mentioning are pretty good these days. You just have to try for yourself
     
  14. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    Re: Avria Antivirus

    Cool thanks

    Just wondering the antivirus use the Avria engine and the kaspersky engine?

    and there firewall?
     
  15. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
    Re: Avria Antivirus

    I don't use the Suite because I don't need a software firewall (I use ProcessGuard full version to control what calls out and I am behind a router). So, I'll let others who use it answer. From what I read here, and elsewhere on the net, some people love it while some have problems with the Firewall and/or the http scanner. Like ANY AV program, you need to test it on YOUR setup to see if it works well for you and if you like it. That's why there are free trials. So, I'd say get it and see what you think.
     
  16. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    Re: Avria Antivirus


    Very well said Mele on trialing AV's on your own setup. :thumb:
     
  17. Thug21

    Thug21 Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Posts:
    141
    Location:
    Illinois
    Re: Avria Antivirus

    The firewall is ok but you would definitely want to set it to "high" which closes all your ports versus the default "medium" which doesn't.

    As far as outbound protection, it's fair and has been improved since last tested but its not anything like Comodo.

    Using a router or windows firewall for inbound protection and a HIPS (like online armor free) would more than do alongside Avira PE Premium.:)

    All this said, I do use the suite and find it works very smoothly and without problems or annoyances.

    I recently added Online Armor free (only the HIPS of it) just as an extra layer of protection, or just for fun. :)
     
    Last edited: Nov 18, 2007
  18. rogervernon

    rogervernon Registered Member

    Joined:
    Jul 16, 2006
    Posts:
    289
    Re: Avria Antivirus

    Every time I try to enter the licence key it tells me it's rejected!
    This has been ongoing for while, even after re-registering & re-downloading.
    Is there a registry entry, hidden, from a previous trial version?
    I can find no Avira entries using regedit.
     
  19. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    Re: Avria Antivirus

    one thing the only thing for me that i find effective from the suite is the HTTP scan the rest i don't need.

    as Comodo is a better firewall and 3.0 will have a hips so....

    or could i custom install it a not install there firewall and antispam and use the HTTP guard?


    btw there web guard is only http scan right?
     
  20. Thug21

    Thug21 Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Posts:
    141
    Location:
    Illinois
    Re: Avria Antivirus

    Yes, you can do a custom install and not include the firewall. :)
     
  21. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    Re: Avria Antivirus

    cool i will do that then and use comodo with the extra feature from the suite thanks :)
     
  22. Thug21

    Thug21 Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Posts:
    141
    Location:
    Illinois
    Re: Avria Antivirus

    Np,

    Also, the Webguard scans only http as far as I know. Not https, etc.
     
  23. FRug

    FRug Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Posts:
    309
    Re: Avria Antivirus

    That's the whole point of https...
     
  24. Thug21

    Thug21 Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Posts:
    141
    Location:
    Illinois
    Re: Avria Antivirus

    I'm quite aware. :)
     
  25. chaos16

    chaos16 Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Posts:
    1,004
    Re: Avria Antivirus

    ive noticed that Avria does not have hourly updates?


    and doesn't Avria antivirus use the Kaspersky engine? so it would have the signatures plus there own?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.