Avira Antivir Personal Edition Free system tray icon disappeared

Discussion in 'other anti-virus software' started by rOadToIS, Dec 16, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rOadToIS

    rOadToIS Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Posts:
    168
    For some reason, Avira's system tray icon does not load. Their processes are working ( I checked task manager.)
    When I reboot, it sometimes appears and sometimes doesn't.
    Does anyone know how to fix this permanently? Ostuni method didn't work for me.
     
  2. Rain_Train

    Rain_Train Registered Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Posts:
    139
    This happened to me a few times. The AntiVir tray icon is called "avgnt.exe". It is located in the AntiVir installation directory, and is set to run on startup. Sometimes it gets removed (at least for me). Just add the file back to your startup (I always do it through the registry, but startup folder should work just as well).

    As for the Ostuni method, I'm not sure what that is. I apologize if I've just given you a duplicate explanation. However, this always worked for me.
     
  3. rOadToIS

    rOadToIS Registered Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Posts:
    168
    Rain Train, how do I move that file to start up?
    Thanks for your reply!:)
     
  4. subset

    subset Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Posts:
    825
    Location:
    Austria
    Hi,

    I had the same problem.
    You have to create a shortcut and use this line.
    (Maybe the path does not exactly match with your program folder)

    "C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avgnt.exe” /min /nosplash

    Then add this shortcut to Start > Programs > Startup.

    I also moved the original Registry startup to Run-
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run-]
    But I am not quite sure if this is necessary. :cautious:

    Cheers
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.