Avira AntiVir 9 released!

Discussion in 'other anti-virus software' started by Cutting_Edgetech, Mar 17, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. apm

    apm Registered Member

    Joined:
    Mar 15, 2006
    Posts:
    164
    Running Avira free ver together with Dr.Web 5.0 with Spiderguard, no slowdown, Avira compatibility is really good.:thumb:
     
  2. apm

    apm Registered Member

    Joined:
    Mar 15, 2006
    Posts:
    164
    Avira free ver do both incremantal and full update too as abserved on my system, of course slower than paid ver and auto update once daily.
     
  3. rdsu

    rdsu Registered Member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Posts:
    4,537
  4. jrmhng

    jrmhng Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Posts:
    1,268
    Location:
    Australia
    Looks like the scanner is still called 'Luke Filewalker'. No biggie but I thought they were going to change this ages ago. Its a bit immature.
     
  5. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    i suppose u can say its a bit immature, but why does everything have to be so serious? i find it refreshing to see the guys at Avira have at least some sense of humor :D
     
  6. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    8,005
    Yeah, who cares what it's called... so long as it does it's job. ;)
     
  7. strangequark

    strangequark Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Posts:
    296
    Location:
    OZ
    so do I,
    now if only the acoustic alert could be in a Darth Vader voice instead of the R2D2 beeps I'd almost buy the premium version :D
     
  8. PiCo

    PiCo Registered Member

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Posts:
    352
    Location:
    Athens, Greece
  9. rdsu

    rdsu Registered Member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Posts:
    4,537
    That is bad... :'(
     
  10. aarste

    aarste Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Posts:
    5
    Has anyone got an Access Denied when changing the Avira AntiVir Guard service from Automatic to Manual? I did this in v8 to stop the real-time scanner from starting up but no longer works in v9 as access to the service is restricted.

    Also should avnotify.exe be running? It's using up 24mb of memory and 18mb of VM but haven't got a nag screen yet since installing v9 last night.
     
  11. The_Duality

    The_Duality Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Posts:
    276
    Location:
    Liverpool, UK
    You can change it :D
     
  12. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    8,005
    I think I heard someone say you gotta boot into safe mode to change the service. I have not tried it myself though.....
     
  13. bman412

    bman412 Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2008
    Posts:
    261
    Have you tried turning off avira's self-protection before setting the services manually?
     
  14. aarste

    aarste Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Posts:
    5
    Doesn't work, but then again this is probably a security measure, read up somewhere about the conficker virus disabling services, but it wouldn't be able to touch Avira's. :)
     
  15. Carver

    Carver Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    1,909
    Location:
    USA
    Avira v9 seems to be preventing my desk top icons and taskbar from loading, sometimes I have to restart 3 times before it loads. I push the re set button as I don't have access to my taskbar.
     
  16. Thug21

    Thug21 Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Posts:
    141
    Location:
    Illinois
    Avira 9 workin' fine here.

    Still waiting for that 7z support, though.
     
  17. Carver

    Carver Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    1,909
    Location:
    USA
    7z works fine on my machine.
     
  18. Thug21

    Thug21 Registered Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Posts:
    141
    Location:
    Illinois
    Me too. What I mean is Avira can't scan inside 7z archives yet.
     
  19. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    7z support is being added very soon.
     
  20. Stefan Kurtzhals

    Stefan Kurtzhals AV Expert

    Joined:
    Sep 30, 2003
    Posts:
    702
    Hmm, it should be possible to access the service settings when the self-protection is disabled. This might be a bug. However, it does not make sense to set the Guard service to manual loading. If you want to permanently disable the Guard, please use the Avira setup (not the configuration).
     
  21. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Is it just me or there is no Self-Protection on Vista x64 ?
    Netbook with WinXP does have that option, but on my main system with Vista x64, there is no self-protection option. Haven't tested though, but it seems there is none.
     
  22. Leo2005

    Leo2005 Registered Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Posts:
    179
    Location:
    Braunschweig (Germany)
    yes this iscorrect there is no selfprotection on 64 bit systems
     
  23. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Thats kinda stupid. avast! has it even on 64bit systems.
     
  24. Pigula

    Pigula Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Posts:
    17
    Hi there everybody. I would like to ask one simple question. After scanning for example the whole computer in the report file I see "Deviating risk categories...........: +APPL,+GAME,+JOKE,+PCK,+SPR,
    ", whereas I marked all risk categories. Does it mean, that AntiVir does not scan for example for Adware/Spyware or it is not written in the report file? Thanks in advance.
     
  25. Leo2005

    Leo2005 Registered Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Posts:
    179
    Location:
    Braunschweig (Germany)
    no antivir has a standard setting which is used for the scan. everything wich is listed behind this entry in the logfile differs from the deault settings. + means that additionally to the default settings antivir is also searching for these categories. and waht - means you can guess yourself ;)
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.