Avira Antivir 8

Discussion in 'other anti-virus software' started by Badcompany, Apr 29, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Hello Forum,
    Installed Avira premium but can't get Outlook Ex to work when the mailguard is activated, Plus Antibot is not in the configuration under mailguard.Have tried to modify no luck, and reinstalled twice.
    Badcompany.
     

    Attached Files:

  2. Macstorm

    Macstorm Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    2,531
    Location:
    Sneffels volcano
    Could this be your case?
     
  3. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Hi Macstorm,
    I don't have the Antibot function in Mailguard configuration to use, I have installed the program three time and still the Antibot function is missing.
    Badcompany.
     
  4. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    Antibot is only in the suite.
     
  5. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Hi trjam,
    Please see screenshot.
    Badcompany.
     

    Attached Files:

  6. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    I see it BC,o_O but dont think it is there. I am not using the AV so I cant check.
     
  7. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    BC, click on that general tab in your screenshot above.
     
  8. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Hi trjam,
    I've checked everywhere, it should be in the Mailguard section, after heuristic.Look at my screenshot.
    BC.
     
  9. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    I am telling you, that is a typo on Aviras part. It isnt in the AV only the suite. Leo will see this in the morning so they can correct it. Sorry.:doubt:
     
  10. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Ok, Thanks.
    BC.
     
  11. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    It says on the Avira it is:
     

    Attached Files:

  12. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,619
    Location:
    Toronto Canada
    trjam knows that program pretty well. If someone I knew had a problem with it he would be one of the people I'd send them to. You should accept what he is saying.
     
  13. Macstorm

    Macstorm Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    2,531
    Location:
    Sneffels volcano
    I just installed Avira Premium so i can check what you're saying, and i can confirm your statement. There isn't specific settings for the antibot feature, although it's present in the program. I'd say it's built in the MailGuard module.

    Additionally, along with the avira's note from my previous post, if you hover over the "scan outgoing emails (SMTP)" setting, you get this description:
     
  14. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    in the suite there is a specific module for antibot where you enter your server name and email address. So I can tell you, it isnt part of the AV regardless of what you read or think. Scanning for bots is completely different then what antibot is for.
     
  15. Leo2005

    Leo2005 Registered Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Posts:
    179
    Location:
    Braunschweig (Germany)
    well till now i got no answer. but it is only a suite feature. should be corrected on the website soon.
    see the posting of nico:
    http://forum.avira.com/thread.php?postid=349702#post349702
     
  16. Badcompany

    Badcompany Registered Member

    Joined:
    Nov 18, 2005
    Posts:
    752
    Location:
    RUNCORN UK.
    Hello All,
    Thanks you for all the info, Avira as just confirmed it's a mistake on there behalf. Antibot is only in the suite.
    Badcompany.
     
  17. MaB69

    MaB69 Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Posts:
    540
    Location:
    Paris
  18. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    Let me clear this up. There is a difference between detecting bots and the feature of antibot which is the following:

    Mailguard will make sure
    1. that only your email address is in FROM field in all outgoing emails and
    2. that only your SMTP server is used to send emails
    Everything else must be blocked.

    And this feature for Mailguard is only in the suite.
     
  19. C.S.J

    C.S.J Massive Poster

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Posts:
    5,029
    Location:
    this forum is biased!
    and what about the people who purchased, wouldn't they be expecting the features it was advertised as?
     
  20. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    Oh, I totally agree. Avira screwed their website up on this one. Cant argue this point.;)
     
  21. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    But also, the actual importance of it, say compared to having left the Guard out is like apples to oranges.;)
     
  22. Leo2005

    Leo2005 Registered Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Posts:
    179
    Location:
    Braunschweig (Germany)
  23. MaB69

    MaB69 Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Posts:
    540
    Location:
    Paris
    Thanks Leo :thumb:

    Regards,

    MaB
     
  24. Macstorm

    Macstorm Registered Member

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Posts:
    2,531
    Location:
    Sneffels volcano
    Thanks.
    This has been a BIG mistake from them :eek:
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.