AVIRA 8 Release Notes - Now released!

Discussion in 'other anti-virus software' started by Tommy, Mar 30, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. argus tuft

    argus tuft Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Posts:
    280
    Location:
    Australia
    I've had no problems whatsoever with the webguard, in fact I don't notice it's there at all. Although I do see the same thing as mfenech at speedtest.net, ie reported d/l speeds way too high (this doesn't bother me though ;))
     
  2. osip

    osip Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Posts:
    610
    Last edited: Apr 18, 2008
  3. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,024
    Location:
    Christchurch, UK
    Many conflicting posts.

    It appears that if the WebGuard is installed, selecting Update and changing the option to " Do not download product updates" AND uninstalling the WebGuard seems to solve the majority of the problems. Although a simple uninstall worked here.

    Unfortunately I had to remove the WebGuard as it slowed my machine down too much on dial-up.
     
  4. FRug

    FRug Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Posts:
    309
    Mele: The files of webguard are ALWAYS in your directory, whether you do a fresh install or not. It doesn't matter whether the files are there, what matters is whether they are 'activated' during installation or not. If they weren't always there it would be impossible to enable/disable features after installation.

    What i wonder is whether you have process guard running during your setup changes (install / uninstall of features). That can seriously mess things up for such software.
     
  5. Bunkhouse Buck

    Bunkhouse Buck Registered Member

    Joined:
    May 29, 2007
    Posts:
    1,154
    Location:
    SinCity (aka Las Vegas)
    Mele,

    What AV are you going to use now that Avira 8 is so problematic for you?
     
  6. rookieman

    rookieman Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2006
    Posts:
    411
    The last time I installed it I keep getting a print spooler error :thumbd: I've tried to install different antiviruses over the years and this was the first one that I couldn't get working.They even told me to turn off winpatrol.This computer i'm using here is only 2 months old!There's either a bad bug in my new Dell or with Avira.The strange thing is not everyone had problems with this.I couldn't even get the free version working either.I guess i'm one of the ones that's wasn't so fortunate this time.I've installed Avast Pro with no probs at all.I hope this problem gets solved soon.I might try this again on my son's XP later to see what happens.
     
  7. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    the print spooler error deals with DEP in Vista. After investigation I changed my settings. I have seen this happen before with different softwares.
     
  8. Big Apple

    Big Apple Frequent Poster

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Posts:
    724
    I go for the 'raving lunatic' and I think he/she should ban any AV completely or try a clean install of Windows and I bet that the sun will shine again.
     
  9. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    From V7 to V8 and still working perfect for me on vista:thumb:
     
  10. duke1959

    duke1959 Very Frequent Poster

    Joined:
    Jul 21, 2006
    Posts:
    1,238
    Version 8 working great here as well on Windows XP with WebGuard installed. I also have Mamutu running and Windows Firewall enabled with no PC or browser slowdowns. I hope some people can get their Avira problems worked out. It seems for most to be a very good program.
     
  11. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    Mele,No Offense but If I remember seing some where in past threads, are you not still using XP service pack 1? If So do you think that can be a factor of some of your software issues.
     
  12. C.S.J

    C.S.J Massive Poster

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Posts:
    5,029
    Location:
    this forum is biased!
    for someone who obviously has issues and concerns regarding security to not install latest service packs, seems rather foolish.

    I think the majority of people are now regarding such comments as bashing and worthless, due to constant negative comments, I don't believe ive ever seen something good to be said.

    If its not complaining about Avira, it is Kaspersky, if not them, someone else... Including Drweb.

    Harsh words, but if you have constant complaints, maybe you should sell your computer and be rid of all problems and concerns.

    If you certainly don't like an antivirus, I don't even understand the purchase.
     
  13. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
     
  14. Solaris

    Solaris Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    54
    :thumb: :D. Yeeees !
     
  15. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    what the heck happen on my reply :doubt:
     
  16. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    ok, what needed to be said is said. Lets get this one back on Avira. please.;)
     
  17. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    what do you folks think the heuristics should be set at Default medium any suggestions.
     
  18. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    I set all of mine at high with no issues. I think Buck does to.
     
  19. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    great thanks,I will to then:thumb:
     
  20. mfenech

    mfenech Registered Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Posts:
    46
    Thanks, mele and blackcat. I'll reboot and see if that sticks.
     
  21. DVD+R

    DVD+R Registered Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Posts:
    1,979
    Location:
    The Antipodes
    Not a single problem with Avira Premium Security Suite here :cautious: and there wouldnt be a problem for any of you buggers If you left it alone and didnt fiddle with what you dont know about :shifty: :shifty: :p
     
  22. Bunkhouse Buck

    Bunkhouse Buck Registered Member

    Joined:
    May 29, 2007
    Posts:
    1,154
    Location:
    SinCity (aka Las Vegas)
    Yup- high on every friggin' setting and have been that way for three years with no problems. Got my first FP yesterday, and no big deal. Had many with Dr. Web and F-Protect. FPs in Avira much overstated.
     
  23. Boost

    Boost Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    1,294
    High is all I use :thumb:
     
  24. The_Duality

    The_Duality Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Posts:
    276
    Location:
    Liverpool, UK
    5th time now that the Guard Service has failed... :cautious:

    Nothing in event logs, or in Avira report files. I can't seem to be able to find a common denominator for these failures...
     
  25. Wake2

    Wake2 Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Posts:
    205
    I had used Avira free version few years back, and uninstalled it due to problems with the updater, but downloaded the new
    version 8 and wow I am impressed, so far no problems at all,
    but now for the dilemma should I buy the Av or the Suite.

    Wake
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.