Avast webshield not working under Iron Portable

Discussion in 'other anti-virus software' started by jdd58, Jan 26, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jdd58

    jdd58 Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Posts:
    541
    Location:
    Sonoran Desert
    I have Iron Portable installed on a non-system partition. I noticed Avast does not seem to filter Iron's http traffic while it does for IE or Firefox. Anyone have any ideas why? Thanks.
     
  2. Kees1958

    Kees1958 Registered Member

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Posts:
    5,857
    Open the Avast4.ini file

    Search for Web Scanner

    add an entry which looks like OptinProcess=Iron.exe

    Cheers
     
  3. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,889
    I was under the impression that Avast scanned ALL port 80 traffic regardless of browser, so that entry wouldn't be necessary anymore?
     
  4. jdd58

    jdd58 Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Posts:
    541
    Location:
    Sonoran Desert
    Thanks, that worked. :thumb: Man you really know what's under the hood of these programs.

    I noticed using CurrPorts prior to the fix Iron showed my local lan address. Now It shows it's using the proxy 127.0.0.1.
     
  5. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,889
    That's loopback.... the proxy port for Avast web shield is 12080 I think. But if it works now, then that's good.... :thumb:
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.