Avast! 8 Beta?

Discussion in 'other anti-virus software' started by Brandonn2010, Oct 18, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LagerX

    LagerX Registered Member

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Posts:
    565
    Seems like this particular beta doesn't go along XP at all.
    My XP SP3 didn't take it at all, was slow + HDD was going crazy (HDD activity was up). I uninstalled it and I'm waiting for next beta to try it again.

    Some other users have reported this as well.
     
  2. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    When I used XP I found even when using prior versions of Avast AV that I had to let it start after all other boot processes so it wouldn't slow my computer down. Now that I'm using WIN7 64x it doesn't have an impact.
     
  3. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,925
    Thanks for the heads up. Not gonna try it on my XP VM.

    Cheers.
     
  4. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    2,145
    I meant the Pro version 7..... not the beta
     
  5. rayoflight

    rayoflight Registered Member

    Joined:
    Jun 8, 2006
    Posts:
    180
  6. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    6,100
    Location:
    USA
    For what it's worth it's behaving well enough on my XP VM - nothing out of the ordinary so far.
     
  7. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,925
    Same here. Running XP x32 with SP3 and no problems to report at the moment.
     
  8. Rompin Raider

    Rompin Raider Registered Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Posts:
    1,253
    Location:
    North Texas
    Downloaded an hour ago over AIS 7 and looks good...even seems to be lighter than V7 which is encouraging. We shall see....:thumb:
     
  9. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,391
    Location:
    Germany
  10. Mops21

    Mops21 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2010
    Posts:
    2,391
    Location:
    Germany
  11. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,925
    Do you ever do any vids where you speak vs. playing tunes? ;) :D :p
     
  12. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    It seems to work pretty well in the latest tests. I'm seeing quite a lot of "FileRepMalware" detections, meaning they are more aggressively deploying their cloud system. I just wish their Auto Sandbox Dyna engine would be more active. I'm still waiting to witness a "Dyna:" marked detection in any Youtube test...
     
  13. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,925
    Please educate me here.

    What is a "Dyna".
     
  14. siketa

    siketa Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Posts:
    2,718
    Location:
    Gaia
    Signatures that are based upon autosandbox analysis?
     
  15. i_g

    i_g Registered Member

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Posts:
    133
    The Dyna detection names are never shown in the UI, so there's no wonder you haven't seen those.
    The AutoSandbox just reports that the file is infected.
     
  16. spywar

    spywar Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Posts:
    583
    Location:
    Paris
    Vlk mentioned in this article that some toys should be working during Jan/Feb.
    As you said they are working a lot on their cloud infrastructure, I saw many "FileRep" detections as you said.
     
  17. Smiggy

    Smiggy Registered Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Posts:
    237
    Location:
    The Angel Isle
    Like it, compact and bijoux!
    Only problem I've encountered so far is that the safezone browser forgets its settings, i.e. adding home button and setting homepage, even though sandbox isn't purged and browsers settings are cached.

    Other than that, great!
     
  18. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Well, i haven't seen a single file that got marked as INFECTED anywheren (not on my system, not on Google or in any Youtube video) so how could i possibly know? All i see is Dyna: signatures being added in the VPS history logs...

    I'd be really glad if anyone at avast! Software can make a tiny video clip of a real world malware being detected inside Auto Sandbox using Dyna behavior signatures. Because that would be the first documented case ever and i want to see it.:D
     
  19. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America
    Is anyone else having consistent issues with their internet connections after disabling and re-enabling the shields? If I turn off the shields temporarily to do something like play an online game, when I turn them back on and open my browser, I'm never able to get to any websites. If I shut the shields off again or do a reboot, all is well and quite frankly websites load a hell of a lot faster. My main concern though is not being able to connect out after temporarily disabling the shields. Windows 7 x64.
     
  20. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Why would you want to disable any shields while playing an online game? It makes no difference in any possible aspect as far as performance goes.
     
  21. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America
    I always shut down background programs when I'm gaming (not talking about web-based games), a lot of folks do. That's not really the point though, the question remains why Avast seemingly kills my internet connection when I re-enable them. Avast v7 did not have this issue.

    A lesser "issue" but weird regardless is why it feels the need to remind me I have 364 days of protection left, yet it's time to renew it. It does this multiple times a day for the last few days. The poor thing evidently doesn't know how to count.
     
  22. waters

    waters Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2004
    Posts:
    958
    What is the best setting for saving downloads if the browser is set to run sandboxed.If save trusted files is ticked all history and data is saved.So with this setting how is the sandbox protection working.
     
  23. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,592
    Location:
    Outer space
    It's a beta, and the first public build as well, you should expect issues.
     
  24. Mman79

    Mman79 Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Posts:
    2,016
    Location:
    North America
    Which is why I asked if anyone else had seen the issue besides me.
     
  25. avman1995

    avman1995 Registered Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Posts:
    944
    Location:
    india
    Evo-gen and filerep detections seem to be working...sandbox analysis is also improved...It looks like those toys vlk was talking about is coming along now and its coming in very handy :D

    Another test:
    http://www.youtube.com/watch?v=0lLztvGBpgI
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.