Avast 6 beta available!

Discussion in 'other anti-virus software' started by yaslaw, Jan 29, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,772
    Try it. It's free to do. It does not make sense to buy it first. The program is fairly light weight, but does use a good deal of disk io. Regarding the firewall, I still believe a router + Windows FW is perfectly fine. I could care less about a suites firewall.
     
    Last edited: Feb 21, 2011
  2. Rednose!

    Rednose! Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Posts:
    82
    Location:
    Netherlands
    New Beta release - now 6.0.989 - is available :)

    http://forum.avast.com/index.php?topic=71639.0

    What's new in this beta build 989 :

    - improved update from v5.x (Security Center registration, installation of WebRep plugins, installation of the gadget, ...)
    - improvements in the SafeZone (e.g. the Turn off command on 64-bit Windows, flash in the SafeZone browser , Alt+Tab processing etc)
    - fixes in the gadget (especially on Vista)
    - Welcome screen not shown by default anymore
    - fixes in the Outlook plugin

    Greetz, Red.
     
  3. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,843
    Location:
    KEEP USA GREAT
    Thanks Red!!
     
  4. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,845
    why when avast start up on boot AvastSvc.exe load twice the setup...


    is there a way to avoid that the avast icon change when i disable IM module ?
     
  5. Fuzzydice45

    Fuzzydice45 Registered Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Posts:
    108
    Location:
    Australia
    That's just part of the update process, it's nothing to worry about.

    Open Avast! and go to Settings > Status Bar and uncheck the box next to the IM shield to stop monitoring it, this will stop the icon changing if you disable it.
     
  6. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,845
    thanks a lot!!!!!!!

    is there a way to disable shell extension ?

    and edit the mail shield note clean message and so on
    it was possible in avast4
     
  7. Fuzzydice45

    Fuzzydice45 Registered Member

    Joined:
    May 13, 2009
    Posts:
    108
    Location:
    Australia
    I don't believe there is a way to remove the context menu scan option within avast, although i'm sure you can edit the registry to remove it if you really want to.

    I haven't used the mail shield before so I wouldn't have a clue, sorry :doubt:
     
  8. Saraceno

    Saraceno Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Posts:
    2,404
  9. adam993

    adam993 Registered Member

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Posts:
    203
    Location:
    Poland
    New build
    Free AV: http://files.avast.com/files/beta/6.0.989/setup_av_free.exe
    Pro AV: http://files.avast.com/files/beta/6.0.989/setup_av_pro.exe
    IS: http://files.avast.com/files/beta/6.0.989/setup_ais.exe
    What's new in this beta build 986
    pretty much all the bugs from the previous beta builds should be solved now, with the following exceptions:
    - Firewall: uTorrent conflict not yet fully resolved
    - Firewall: packet rules for applications still don't support ASK and AUTO-DECIDE actions properly.
    - Incorrect context-menu handling in SafeZone
    - Other small visual issues in SafeZone

    What's new in this beta build 989
    - improved update from v5.x (Security Center registration, installation of WebRep plugins, installation of the gadget, ...)
    - improvements in the SafeZone (e.g. the Turn off command on 64-bit Windows, flash in the SafeZone browser , Alt+Tab processing etc)
    - fixes in the gadget (especially on Vista)
    - Welcome screen not shown by default anymore
    - fixes in the Outlook plugin

    Note: WebRep is currently available only for IE and Firefox (Chrome is coming soon).
     
  10. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,845
    can not understand why when avast starts/boots create on every volume of my pc journal

    before i had only in the volume where i have w7 installed

    now on every volumes

    for example works , but as soon avast load up it creates on every volumes o_O o_O
    Code:
    fsutil usn deletejournal /n e:
     
  11. vlk

    vlk AV Expert

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Posts:
    621
    It's used for the persistent cache feature.

    What's the problem with that?
     
  12. Gauchoo

    Gauchoo Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Posts:
    83
    Location:
    Scotland
    Are they going to introduce the 'cloud' with version 6 or not ?
     
  13. Rednose!

    Rednose! Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Posts:
    82
    Location:
    Netherlands
    Release Candidate - now 6.0.992 - is available :)

    http://forum.avast.com/index.php?topic=71639.0

    What's new in RC build 992 :

    - fixed the USB Safe Removal issue
    - WebRep should now work in IE 64-bit (but IE9 RC 64-bit has some issues with Behavior Shield)
    - SafeZone: fixed a crash issue when pressing F1 on the desktop
    - SafeZone: improved isolation
    - improved installation/uninstallation of the gadget

    Greetz, Red.
     
  14. NAMOR

    NAMOR Registered Member

    Joined:
    May 19, 2004
    Posts:
    1,529
    Location:
    St. Louis, MO
    WOW a RC already?
     
  15. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,292
    Location:
    USA,IA
    yeah who knew :). im liking it alot.

    makes you really wonder what the other will do to fallow if anything.
     
  16. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,845
    well i made only the persistent cache for my C: volume , and not for the others 8 volume

    is there a way to let avast don't create journal on my 8 volumes ?
    in one i have another operation system
     
  17. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,292
    Location:
    USA,IA
    Well does Avast scan the other 8 volumes?

    if so i wouldnt bother with that it will only help.
     
  18. Legendkiller

    Legendkiller Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    1,053
    bloody hell!! third update in a single week!!o_O i wonder if its worth downloading this one...............b'coz 4th one might be on its way for this sunday ;)
     
  19. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,845
    yes but avast create journals , and i have other operation system on my pc
     
  20. vlk

    vlk AV Expert

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Posts:
    621
    Why is this a problem? A journal is a volume-related structure, not OS related.
    I.e. the journal on any volume is accessible from any instance of Windows (booting from any volume).
     
  21. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,845
    i have w7 ,xp and ubuntu
    and sometime i connect my mac to my pc
    is there a hidden tweak to disable avast to create journal ?

    everytime i got a issue i got a headache , often i solve uninstall the program
    but i like avast
    i sent a pm to you
    please
     
  22. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    It makes no difference if you use Ubuntu next to WIndows or you use BSD or Solaris. Journals are NTFS specific and it makes absolutelly no difference to other operating systems. They just don't use it.
     
  23. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,845
    thanks
    but i asked if there is a tweak to disable avast to create them , only this
     
  24. RejZoR

    RejZoR Lurker

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Disable Transient and Persistent caching under shield settings. But expect severe slowdowns when disabling this. I don't think you'll see any special benefit for other operating systems. That's why i see doing this as a rather pointless thing.
     
  25. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,845
    i did it ,but avast creates journals too o_O

    i think Vlk (Andy) could tell me if there is a hidden setting ,but i did not answer o_O
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.