Avast 6 beta available!

Discussion in 'other anti-virus software' started by yaslaw, Jan 29, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yaslaw

    yaslaw Registered Member

    Joined:
    Feb 27, 2005
    Posts:
    167
    Location:
    Poland
  2. Ibrad

    Ibrad Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Posts:
    1,949
    Looks like they added some nice new stuff in this version.
     
  3. yaslaw

    yaslaw Registered Member

    Joined:
    Feb 27, 2005
    Posts:
    167
    Location:
    Poland
    yup.. and free version also will have some features that so for only paid products has (script shield,sandbox)
     
  4. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,468
    Did they introduce new things in the paid versions?
    I really feel their pushing too much in the Free version :D

    Not saying it's bad, but since they depend on the paid version it will probably reduce sales?
    And that is NOT a good thing for Alwil o_O
     
  5. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,125
    Location:
    Pennsylvania.
    Sandboxing/restriction software is GREAT for an AV. :) Glad to see more companies are including them.
     
  6. m0unds

    m0unds Guest

    the first post in the linked thread specifies they're adding "safezone" to paid verisons.
     
  7. Boost

    Boost Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    1,293
    Nice to see more AV companies gettin involved in sandbox technology!
     
  8. buckslayr

    buckslayr Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Posts:
    484
    Location:
    Michigan, USA
    Just downloaded and installed the beta. So far so good. The safezone feature is not activated in this beta. Autosandbox feature seems to be running though.
     
  9. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA
    wow is all i can say for the free version. its better than almost all if not the best full free av.
     
  10. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    like the web rep HATE THE TOOLBARS.. why do all av companies think we need toolbars arghhhhhhhhhhhhhh... and hiding the toolbar turns off the webrep anyway so...
     
  11. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    they said something about it not being a toolbar in firefox so idk what its like in firefox, but i havent seen what it looks like myself yet.
     
  12. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    its a toolbar button but i can not get it to work with ff4. no matter what i tried.

    but ie9 its basically a useless long empty toolbar with a single icon and the rest of the bar empty. just drives me nuts. i went to avast due to the LACK of all the extra garbage and now it all starts getting added in. we'll see how well they do at keeping all this running light and smooth. all i want is a solid av is package without backup features and all the linkscanners etc... dont get me wrong ill use it since i love avast UNTIL it goes the way of kaspersky and others.. (not a vs b here just stating that they added so much junk it just killed the program for me after version 7)
     
  13. sm1

    sm1 Registered Member

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Posts:
    520
    Thanks Avast! for adding useful features in the free version:) Regarding Avast sandbox, I am using Avast Internet Security 5.1 and I see firefox history left behind even if the sandbox is emptied and the options to store history bookmarks, history etc unchecked in the expert options and I can see the sandboxed firefox history when I run firefox without sandbox. Is there any setting I need to change? I have also disabled automatically detect default location option.
     
  14. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    i actually love the fact that they added the site ratings, just not happy its a toolbar, i dont see why AV companies cant follow what WOT does by just putting in a tiny little colour coded icon :doubt:

    EDIT: scratch that, looks like my wishes have come true and its just an icon :)
     
    Last edited: Jan 29, 2011
  15. Rompin Raider

    Rompin Raider Registered Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Posts:
    1,228
    Location:
    North Texas
    It's Saturday night and Avast 6 Beta is out...I think I have died and gone to heaven!

    And FF4.0 Beta 10 as well......
     
    Last edited: Jan 29, 2011
  16. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    as i said in ff its a icon i like ie9 as well though and its a full tool bar
     
  17. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,468
    IMO they should have left the features as they were before. (Sandbox, Script, etc. on paid)
    Anyways that is MY opinion, i guess they know what they are doing. :D
     
  18. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,125
    Location:
    Pennsylvania.
    Wait IE has a toolbar but Firefox does not? If they can get the web thing to work in Firefox without a toolbar why can't they do the same with IE?
     
  19. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    Are you sure?:doubt:

    So why would you "Buy" Avast Pro for example?

    Maybe to support the vendor since that seems to be the only reason (Buying) any Avast software now really. Unless they got some hidden (Paid) features to tell us about....
     
  20. clocks

    clocks Registered Member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Posts:
    2,559
    I can't believe people are complaining they are getting too much for free.
     
  21. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,191
    Location:
    USA,IA

    i agree
     
  22. Boost

    Boost Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    1,293
    Welcome to Wilders :argh:
     
  23. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    hmm, idk, perhaps so sort of theming limitations in IE? idk if u can add custom extensions into the navigation bar area on IE.
     
  24. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,125
    Location:
    Pennsylvania.
    I hope IE9 fixes that.
     
  25. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    We are NOT complaining we are just WONDERING why one would pay for Avast Pro if you get the same features in the Free version?

    I would by the Pro version because I like Avast, but that's really the only reason there is.

    I just think it's odd and a little weird that's all;)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.