antivir pe major update failing?!!

Discussion in 'other anti-virus software' started by mich, May 22, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mich

    mich Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2007
    Posts:
    9
    it's about two days that i have couldn't update the antivir pe.

    has anyone else had this problem too?

    is it the server problem?

    thank you.!!!! o_O o_O
     
  2. Londonbeat

    Londonbeat Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    350
    Currently using it on a setup, just updated to signature version 6.38.01.169 with no problems.
     
  3. sukarof

    sukarof Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2004
    Posts:
    1,714
    Location:
    Stockholm Sweden
    I have had the same problem for a couple of days, but all of a sudden the update happens (but only when I do manual updates) but it takes 2-3 minutes. Ah, well I am just testing its time to try another one anyway.
     
  4. mich

    mich Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2007
    Posts:
    9
  5. Londonbeat

    Londonbeat Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    350
  6. mich

    mich Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2007
    Posts:
    9
    ok!! thanks for the quick reply.

    does anybody else have this problem too? :blink:
     
  7. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,290
    Location:
    England
    After waiting and trying for 3 days a really big update this afternoon, took nearly 4 minutes. Obviously the servers must have been struggling to get this big update out to everyone.
     
  8. MalwareDie

    MalwareDie Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2006
    Posts:
    500
    Not me. mine worked the very first time though it took a while.
     
  9. C.S.J

    C.S.J Massive Poster

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Posts:
    5,029
    Location:
    this forum is biased!
    god help the dialup users if everyone says it takes a while..... o_O
     
  10. pilotart

    pilotart Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2006
    Posts:
    377
    It is more the ability to get on a server than download speed.

    Both my systems were already updated yesterday (5MB+) on dial-up and now, on WiFi, no server connection.
     
  11. dan_maran

    dan_maran Registered Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Posts:
    1,053
    Location:
    Stamford, CT
    I had been having this issue for the last week or so. Regrettably I had to uninstall as the manual updating was beginning to be a major pain on 2 of the 5 pcs. Since they are "safe use" pc's I installed eTrust 7.1 :eek: until VBA32's new lowered usage solution becomes available. ;)
     
  12. Doc Serenity

    Doc Serenity Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Posts:
    105
    I just checked for my updates due to your post.
    I had no problem getting my update. I did, however, find that I had made a mistake when I set up my scheduler.
    Update was slow.
    I think Antivir is a very good av but I'm also starting to think that it's not quite polished yet.
    Oh well. We'll see.
    Doc
     
  13. the Tester

    the Tester Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Posts:
    2,854
    Location:
    The Gateway to the Blue Hills,WI.
    I had trouble getting the update for three days.Couldn't connect today either.
    No problem anymore.
    I switched to Avast.
     
  14. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    That's why dial-up users should seriously consider the Premium Servers ;)
     
  15. C.S.J

    C.S.J Massive Poster

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Posts:
    5,029
    Location:
    this forum is biased!
    nope, it will still be the same crap speed.

    they should consider broadband, even if its just 1mb... still very cheap. :)

    but thats just my opinion eh. :rolleyes:
     
  16. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    sometimes broadband is cheaper than dialup to get people to buy it instead of dialup
    lodore
     
  17. C.S.J

    C.S.J Massive Poster

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Posts:
    5,029
    Location:
    this forum is biased!
    back OT ....

    avira seem to be once again having problems, hmm.

    nod32 had its week of dissapointed people, and now its aviras turn. lol

    swings and round-a-bouts
     
  18. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    it sure does have its problems sometimes.
    my sister sometimes has problems updating on the rubbish connection at her student accomodation
    lodore
     
  19. extratime

    extratime Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Posts:
    100
    I use the free edition on a secondary low-risk PC and I have to say Avira's update servers really suck big time. If they think this will ever make me move to a Premium license they must be delusional.

    I just gave up and manually downloaded the latest virus definition file (all 16 odd megs) and did a manual update.

    http://www.avira.com/en/support/support_downloads.html
     
  20. mich

    mich Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2007
    Posts:
    9
    i'm wondering !! 5 days past but still no successfull update!!!o_O what's going on to the avira's update servers?
    it's really ashame for avira!! o_O :mad: :mad:
     
  21. one111

    one111 Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2005
    Posts:
    92
    I've gotta tell you guys, I've been using Avira for three months now and haven't had any problems updating. I update more than once a day and it always goes smoothly and quickly. Maybe the Premium has better servers.
     
  22. Beavenburt

    Beavenburt Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Posts:
    566
    I constantly had update problems with Avira. Switched to Avast and no more problems. It's a shame because Avira is the AV I like and trust the most. It just goes to show, detection rates aren't everything.
     
  23. the Tester

    the Tester Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Posts:
    2,854
    Location:
    The Gateway to the Blue Hills,WI.
    Avira is my preference too.
    It's a great AV,but the updates are too much of an issue for me.
     
  24. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    I still use Avira and they will work through this. They are to dedicated not to.
     
  25. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,764
    Location:
    Texas
    Several off topic posts removed. Stay on the thread topic with no personal attacks.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.