Analyzing partitions takes forever using True Image Home 2009

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by kiekar, Jan 4, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kiekar

    kiekar Registered Member

    Joined:
    May 2, 2005
    Posts:
    6
    Hello,

    I just finished installing True Image Home 2009.

    After restarting the pc after the installation I proceeded to start true image.
    When the splash screen loaded it took 15 minutes to analyze the partitions on my two hard drives. My OS is vista ultimate and my hard drives are 250gigs and 150 gigs.

    Any help would be much appreciated.

    Thanks

    Karl
     
  2. MrMorse

    MrMorse Registered Member

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Posts:
    737
    Location:
    Germany
    On the first start after installing Ti2009 you had been asked about a desired protection (I cannot remember the name of the option).

    Do you have approve that protection?
    If yes:

    And in the Ti2009-manual you find this on page-10:

    1.2 New in Acronis True Image Home 2009
    • One-Click Protection – During the first start of Acronis True Image Home after installation, the program will take stock of your computer storage devices and if you have enough free space on one of the hard drives or in the Acronis Secure Zone; it will offer to immediately protect your system by backing up your system volume and Master Boot Record to the storage location of its choice. In addition, Acronis True Image Home will...
     
  3. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,482
    Location:
    California
    It may help to disable the Distributed Link Tracking Client service (instructions here).
     
  4. kiekar

    kiekar Registered Member

    Joined:
    May 2, 2005
    Posts:
    6
    Hello

    Thank you all for responding to my thread. MudCrab, I tried your suggestion which worked wonderfully. I no longer have an issure with TI 2009 analyzing the partions.

    Thanks
     
  5. MrMorse

    MrMorse Registered Member

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Posts:
    737
    Location:
    Germany
    It sounds good :)

    Note:
    I assumed that ONLY the FIRST start after installing had the delay and every following start were normal...
    I obviously had been mistaken ;) Sorry.
     
  6. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,482
    Location:
    California
    I've seen the Distributed Link Tracking Client service cause that too. Sometimes it only affects TI the first time or at random times. Other times, it affects it every time.
     
Thread Status:
Not open for further replies.