Again: services.exe and naveng/navex15

Discussion in 'ProcessGuard' started by eternalbeta, May 26, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. eternalbeta

    eternalbeta Registered Member

    Joined:
    Dec 2, 2003
    Posts:
    54
    Gavin,
    I still got this problem. If one doesn't give services.exe the option to modify naveng/navex15 at a certain point NAV stops its autoprotect feature and a red cross appears over the icon. Even rebooting several times doesn't cure the problem.

    Negating somewhat PG's protection option 3# regarding services solves the problem. However, what about the level of protection from PG. Is it comprimised given the central role of services. Should one allow this only temporarely? (Even though doing this and rebooting after every update is somewhat tedious to say the least) or can we leave it at that? o_O


    eternalbeta
     
  2. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,047
    Hi eternalbeta

    I have to give services.exe all allow privileges and also the option to install drivers and services. If I don't I can't get online, as aol installs a service at each log on. I don't see any problem as services is protected from writes so a nasty can't get to services.exe to exploit it for bad purposes.

    Pete
     
  3. gkweb

    gkweb Expert Firewall Tester

    Joined:
    Aug 29, 2003
    Posts:
    1,932
    Location:
    FRANCE, Rouen (76)
    Hi,

    I had too being a NAV2004 users, for my AV to works fine.

    regards,

    gkweb.
     
  4. eternalbeta

    eternalbeta Registered Member

    Joined:
    Dec 2, 2003
    Posts:
    54
    That's good news, so I can leave services configuration as it is then to keep NAV2004 alive and kicking. Thanks very much Peter2150 and gkweb for your time.

    eternalbeta :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.