Active Virus Shield, new version released!

Discussion in 'other anti-virus software' started by kalpik, May 29, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kalpik

    kalpik Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    369
    Location:
    Delhi, India
    Last edited: May 29, 2007
  2. Unity

    Unity Registered Member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Posts:
    112
    Location:
    Toulouse ~ France
    Re: Active Virus Shield, new version?

    hmm sounds like the same version number than the current KAV 6 if i'm not mistaken :)
     
  3. kalpik

    kalpik Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    369
    Location:
    Delhi, India
  4. Unity

    Unity Registered Member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Posts:
    112
    Location:
    Toulouse ~ France
    Re: Active Virus Shield, new version?

    Nice one , gonna try it now :D
     
  5. dan_maran

    dan_maran Registered Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Posts:
    1,053
    Location:
    Stamford, CT
  6. Bluenile

    Bluenile Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    122
    Location:
    UK
    How come it's dated 16th April. Could this be a Beta version?
     
  7. kalpik

    kalpik Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    369
    Location:
    Delhi, India
    Nope.. It aint a beta version.. And its working perfect on vista! :D
     
  8. Bluenile

    Bluenile Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    122
    Location:
    UK
    Working fine on XP Home SP2 as well :D

    I wonder why they haven't officially released it yet?
     
  9. epv888

    epv888 Registered Member

    Joined:
    Oct 3, 2006
    Posts:
    10
    Hi,

    Do I have to download this new installation file or will my AVS automatically update to this new version?

    Thanks in advance
     
  10. Bluenile

    Bluenile Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    122
    Location:
    UK
    You will need to uninstall your old version and then manually download and install the new one.:cool:
     
  11. EliteKiller

    EliteKiller Registered Member

    Joined:
    Jan 18, 2007
    Posts:
    1,138
    Location:
    TX
    Wow, I guess the blog I read about AOL releasing this new "Vista Ready" version sometime in May was accurate! :D
     
  12. mata7

    mata7 Registered Member

    Joined:
    Nov 8, 2005
    Posts:
    635
    Location:
    Mississauga, Canada
    what is the different betting KAV and AV Shield?

    thanks
     
  13. kalpik

    kalpik Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    369
    Location:
    Delhi, India
    1. No PDM
    2. No Web AV
     
  14. RejZoR

    RejZoR Registered Member

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    AVS + Cyberhawk = almost the same as full KAV6 ;)
     
  15. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    Re: Active Virus Shield, new version?

    Hi likuidkewl, IME, it improves considerably on subsequent scans ;)
     
  16. dan_maran

    dan_maran Registered Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Posts:
    1,053
    Location:
    Stamford, CT
    Re: Active Virus Shield, new version?

    Mine was no better after subsequent scanning, the files are "stuck" not even boot time defrag moved them!
    But to each there own :)
     
  17. Bluenile

    Bluenile Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    122
    Location:
    UK
    I was having problems with the updates, throwing up error messages, so I've now gone back to the old version 6.0.0.308
     
  18. kalpik

    kalpik Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    369
    Location:
    Delhi, India
    Just add the entry:
    Code:
    127.0.0.1       download.newaol.com
    
    to your c:\windows\system32\drivers\etc\hosts file, and then AOL will use kaspersky servers for updates.. No errors then! :D

    I hope this aint against the TOS, if it is, mods may remove it :)
     
  19. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    Re: Active Virus Shield, new version?

    You said it!

    The GIF shows the fragmentation after a first initial scan; not much fragmentation and what there is showing that KAV is building up its report store.

    BUT just IChecker enabled here, not ISwift.
     

    Attached Files:

  20. abcdboy

    abcdboy Registered Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Posts:
    4
    I also have the same problem but figured out how to solve it..

    Just open Active Virus Shield go to settings thereafter click on update then click "configure" uncheck "Use proxy server".
     
  21. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    Re: Active Virus Shield, new version?

    fragmentation happerns.
    the worst fragmentation when i check diskeeper is normaly system restore.
    but it isnt so bad since i told system restore to only use 5percent of the disc rather than 10percent.
    lodore
     
  22. Bluenile

    Bluenile Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    122
    Location:
    UK
    Thanks, that's sorted it, but now I get 'threat signatures out of date' despite it saying 'update not required' when I try to update. o_O

    That's fixed it. Now up to date. :D
     
  23. flinchlock

    flinchlock Registered Member

    Joined:
    Jan 30, 2005
    Posts:
    554
    Location:
    Michigan
  24. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    Re: Active Virus Shield, new version?

    Turned off here ;)

    More importantly no sign of any chkdsk problems.
     
  25. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    Re: Active Virus Shield, new version?

    there is no sign of chkdisc problem here eiether.
    if paragon make imaging faster i can make more images and turn off system restore.
    lodore
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.