Active Directory WIN 2003

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by slowtolearn, Jun 29, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. slowtolearn

    slowtolearn Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    3
    Hello, I have TI 9.1 Build 3567 and I am trying to image a Windows 2003 Active Directory server.

    After the restore the server hangs during the startup with the following error. "Directory Service cannot start. Please click on to shutdown this system and reboot into Directory services Restore mode"

    When I do as suggested and check the event logs it seems that the AD database is corrupted.

    I have tried this on two AD servers with the same result.

    A side note: when I create a task to backup the server I enable microsoft VVS support, but when I go back to edit the job this has been disabled again.
     
  2. Superman

    Superman Registered Member

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Posts:
    2
    1) Restore an Image
    2) Reboot in non-authorative domain controller restore mode (F8 at startup )
    3) Restore the latest NTbackup System State.
    4) Reboot

    Thats all......

    Never run the restored DC in normal Mode before doing this!!!!!

    Superman
     
  3. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello slowtolearn,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    Please install the latest build (3666) of Acronis True Image which is available at: http://www.acronis.com/enterprise/support/updates/

    Please refer to this previous post in order to find the information on how to back up Active Directory Server.

    If you need to restore Active Directory Server, please refer to the following articles:
    http://www.microsoft.com/resources/...server/reskit/en-us/distrib/dsbj_brr_vcgi.asp
    http://www.microsoft.com/resources/...server/reskit/en-us/distrib/dsbj_brr_hrtu.asp
    http://www.microsoft.com/resources/...server/reskit/en-us/distrib/dsbj_brr_zldg.asp

    If the problem still persists, please create Acronis Report in the way described below:

    - Download and run Acronis Report Utility;
    - Select the "Create Bootable Floppy" option;
    - Insert a blank floppy disk in the A: drive and proceed with creation of the bootable floppy;
    - Boot the computer from this diskette and wait for report creation process to finish;
    - Collect the report file from the floppy.

    Could you please also reproduce the problem and collect Acronis True Image log which can be saved from Tools -> Show Log -> Diskette icon?

    Please submit a request for technical support. Attach all the collected files and information to your request along with the step-by-step description of the actions taken before the problem appears and the link to this thread. We will investigate the problem and try to provide you with the solution.

    Thank you.
    --
    Tatyana Tsyngaeva
     
  4. slowtolearn

    slowtolearn Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    3
    thanks superman I should have said that I am restoring to VMWare machine (setting up a test network) and when I restored the system state it killed the box, as it is different hardware.

    I am just trying stopping netlog, ntfrs and reimaging (as suggested by support)...

    will let you know..
     
  5. slowtolearn

    slowtolearn Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Posts:
    3
    stopping netlog, ntfrs and reimaging did the trick.

    thanks support!
     
Thread Status:
Not open for further replies.