Acronis / VmWare question

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by Cutting_Edgetech, Jun 26, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    4,947
    Location:
    USA
    Can ATI 11 files be used to run on VmWare? I have used ShadowProtect files to run a clone of my system on VmWare. I tried to with ATI 11, but was unable. Now i believe maybe i was just doing something wrong.
     
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Cutting_Edgetech,

    Thank you for using Acronis True Image

    You are unable to clone or restore the archive to VMWare machine by means of Acronis True image 11 Home because of dissimilar hardware. You can use Acronis True Image Echo Workstation with Acronis Universal Restore

    Acronis True Image Echo Workstation has a feature such as Acronis Universal Restore. Acronis Universal Restore provides an efficient solution for restoration of a hardware-independent system by replacing the crucial HAL and hard disk controller drivers. In the case of motherboard and CPU change the replacement of the crucial HAL is necessary. Acronis Universal Restore is an optional program feature.

    Please see the article Transferring Windows to Dissimilar Hardware for more information.

    Also, Acronis True Image Echo Workstation has the ability to convert a disk image, created with the program (.tib), to a virtual disk file of the type you select (.vmdk, .pvs, and .vhd). You will then be able to add the disk to a virtual machine of compatible type: VMware, Microsoft virtual machine (MS Virtual PC, MS Virtual Server, MS Hyper-V), Parallels virtual machine and Citrix XenServer, respectively.

    The Acronis Universal Restore technology is applied in background because the program is aware which drivers
    are needed for compatible virtual machines.

    I may recommend you to install a trial version in order to make sure that the program runs flawless for you.

    Acronis True Image 11 Home can be upgraded to Acronis True Image Echo Workstation. If you would like to purchase the upgrade to Acronis True Image Echo Workstation, please visit Acronis online store

    Thank you.

    --
    Oleg Lee
     
  3. Cutting_Edgetech

    Cutting_Edgetech Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2006
    Posts:
    4,947
    Location:
    USA
    Thank you for your reply! The information your provided was everything i needed to know. I will test out the universal restore feature. Thanks a Lot!
     
  4. johnnmitchell

    johnnmitchell Registered Member

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Posts:
    2
    I am using VMware Workstation.
    Does this require both Acronis True Image Echo Workstation and Acronis Universal Restore to create a guest O/S for VMware? or can Acronis True Image Echo Workstation do it alone with VMware workstation?
     
  5. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,482
    Location:
    California
    Echo Workstation can convert images for use with VMware without needing UR. I've done it before with VMware and Virtual PC.

    From the manual:
     
  6. johnnmitchell

    johnnmitchell Registered Member

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Posts:
    2
    Many Thanks for your response.
     
  7. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
Thread Status:
Not open for further replies.