Acronis True Image can not find the proper serial number. You should reinstall

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by Bad Bob, Dec 8, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bad Bob

    Bad Bob Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Posts:
    3
    T I v9 trial worked fine.
    Purchased v9 and installed.
    When attemping to run program and window says "Acronis True Image can not find the proper serial number. You should reinstall the product."
    Any one seen this before?
    Any Fix?
     
  2. TheQuest

    TheQuest Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Posts:
    2,301
    Location:
    Kent. UK by the sea
    Hi, Bad Bob

    Welcome to Wilders and Acronis Forums.

    Did you UnInstall the Trial before you Installed the full Version, beause it will be finding the trial if you Installed over the top of it, it is a MUST to UNINSALL the TRIAL first.

    Take Care,
    TheQuest :cool:
     
  3. Bad Bob

    Bad Bob Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Posts:
    3
    Tried both uninstall and installed over trial with same results.
     
  4. TheQuest

    TheQuest Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Posts:
    2,301
    Location:
    Kent. UK by the sea
    Hi, Bad Bob

    After you uninstalled and reboot,

    Do a search for Acronis folders [some are hidden so you have to set the search to find hidden files and folders ]

    Or go to C:/program files>common files> and delete the Aconis folder, then go to the Tools>Folder Options>View>Show hidden files and folders, Then go to C:/ >Documents and Settings>Your name Folder>Application Data[which should now be unhidden]>And delete the Acronis Folder,

    Do the same with the All Users folder.

    When Deleted, empty the Recycle Bin.

    Then Back to Tool>View>Restore defaults.

    Reboot.

    Then try again. :(

    Take Care,
    TheQuest :cool:
     
  5. Bad Bob

    Bad Bob Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Posts:
    3
    Still getting same results. (no run)
    I see several references to Acronis in the registry after running an uninstall.
    I feel something in the registry is messing with me.
    I think I will try to install TI on a Win Xp clean install tomorrow to see if it's hardware or software problem.
     
  6. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Bad Bob,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    Please take a look at this post in order to uninstall Acronis True Image 9.0 trial version properly.

    After the trial version uninstallation please try to install Acronis True Image 9.0 once again.

    Thank you.
    --
    Tatyana Tsyngaeva
     
  7. kidwell

    kidwell Guest

    I'm having the same problem and have tried everything referenced here.

    Has anyone found a fix?

    Thanks
     
  8. Hobbystock

    Hobbystock Registered Member

    Joined:
    Dec 31, 2005
    Posts:
    2
    I just bought the update from True Image 8 to version 9, when installing it has asked for the serial number of version 8. When I first bought version 8 it was as a software download from NewEgg back on February 28th. I apparently lost or otherwise misplaced the serial number for version 8. My question is, where and how do i look to find the serial number? :doubt:
     
  9. Hexaguano

    Hexaguano Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Posts:
    100
    @Hobbystock

    Did you register TI8 with Acronis ?

    If so, log in to your account on acronis.com and go to registered products. Your s/n can be found there.
     
  10. Helix Sky

    Helix Sky Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    2
    I'm having the same problem. I just bought True Image 9 off of the web site. I never had the trial or comercial version installed before this. When trying to run the program I get the "Acronis True Image can not find the proper serial number. You should reinstall the product" message.
     
  11. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello kidwell and Helix Sky,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    Could you please do the following in order to solve the problem you have encountered?

    1) Uninstall Acronis True Image 9.0 by following Start -> Settings -> Control Panel -> Add or Remove Programs -> Acronis True Image;

    2) Open registry editor (Start->Run->regedit), find the following branches:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Acronis\
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Acronis\TrueImage

    and set permissions for these branches as "Full Control" for SYSTEM account and your account.

    3) Install the latest build (2323) of Acronis True Image 9.0 once again.

    If that does not help then please do the following:

    - Launch the product installation file;

    - Right-click on the "Install Acronis True Image" button and select "Extract";

    - Select the path for extracting the component and click "Save";

    - Go to the Run prompt (Start -> Run) and issue the following command:

    msiexec /i msi-name /l*v log-name

    Where msi-name is the name of the file you extracted in steps 2-3 and log-name is the path and the name to the log file you want to save the output to;

    - Collect the log file created during the installation.

    Please also create Windows System Information as it is described in Acronis Help Post.

    Please submit a request for technical support. Attach the collected files to your request along with the step-by-step description of the actions taken before the problem appears and the link to this thread. We will investigate the problem and try to provide you with the solution.

    Thank you.
    --
    Alexey Popov
     
  12. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Hobbystock,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    If you have registered your copy of Acronis True Image 8.0 at Acronis web site then please do as Hexaguano has suggested in order to find your serial number.

    In case you have not registered your copy of Acronis True Image 8.0, please submit a request for technical support containing the information confirming your purchase of Acronis True Image 8.0 (a copy of invoice, scan copy of receipt, your order confirmation letter, etc.). We will certainly try to help you.

    Thank you.
    --
    Alexey Popov
     
  13. Kidwell

    Kidwell Guest

    Thank you!

    The registry permissions fixed my problem. Your products are great and this was the first problem I have experienced.

    Thanks again for the support!
     
  14. Helix Sky

    Helix Sky Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    2
    Registry permissions fixed my problem too.

    Thanks for the support
     
  15. Philipp Ritter

    Philipp Ritter Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Posts:
    6
    Sorry to pull this thread out of the depth, but ive got the same problem with an update from 3641 to 3694. But were using Win2000 on this server and therefore i cant set any permissions in the registry editor. Theres just no button called permissions like in XP or 2k3. Any ideas?
     
  16. Christian Schmid

    Christian Schmid Registered Member

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Posts:
    2
    Hi Phillipp,
    just use regedt32 on Win2k...
     
  17. Classicman

    Classicman Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Posts:
    1
    Due to getting fault code E000101F4 I uninstalled (as advised in another thread) and tried to reinstall. The program asks for a serial number which I don't have and it does not appear in the registered products area.

    Any suggestions?

    BTW on the support email form no product appears in the product box and impossible to put one in so unable to ask tech support.
     
  18. Philipp Ritter

    Philipp Ritter Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2006
    Posts:
    6
    Thanks for the tip, that worked.:)
     
  19. data7

    data7 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2006
    Posts:
    81
    Just to clarify a little, it seems like the best approach for a new TI 9.0 user is to:

    - Purchase Acronis TI 9.0 (obtain product serial number)
    - If possible, go directly to the Acronis website before installing and REGISTER
    - Download current build from Acronis
    - Install TI 9.0 current build on local machine
    - Select either "Custom" or "Complete Install" option during installation
    (to allow for creation of TI boot/recovery CD)
    - Proceed with creation of image backup or clone process

    Please correct me if I am mistaken on any of these points. Thanks.

    Regards
     
Thread Status:
Not open for further replies.