Acronis TI 2009 hangs on Startup

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by Zwozwedra, Dec 9, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zwozwedra

    Zwozwedra Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Posts:
    6
    Hello,

    I'm using Acronis TI 2009, build 9633 (Dutch version) on a Mobo Gigabyte GA-EP45-DQ6, CPU Intel Q9550, mem 4 Gb. The system (including DVD's) are running on a SATA-controller in AHCI-mode (Intel ICH10R).

    When using the recovery-cd, Acronis won't start. It hangs on the starup-screen (Starting the Acronis Loader). The Acronis Recovery console wan't start either, it hangs after restart on the same point. I suppose there is a problem with the drivers for the SATA-controler. That means that I can't resore my system-files. Is there anybody who can help?

    Thanks

    Jan
     
  2. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,483
    Location:
    California
  3. Zwozwedra

    Zwozwedra Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Posts:
    6
    I even don't get that far, the system hangs before the loader starts to boot. I have the message "Starting Acronis Loader", and that's all.

    Jan
     
  4. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,483
    Location:
    California
    Then you most likely need to contact Acronis Support and get them to give you the "alternate loader" version. Live Chat is probably the quickest way.
     
  5. Zwozwedra

    Zwozwedra Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Posts:
    6
    OK. I'll give it a try. Thanks anyway

    Jan
     
  6. Zwozwedra

    Zwozwedra Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Posts:
    6
    Thanks, problem solved via LiveCaht.

    Jan
     
  7. sheerkon

    sheerkon Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Posts:
    1
    Could the original poster of this thread explain what the fix was for his problem? I'm experiencing the same thing. Acornis loader fails, all I get is a black screen. The last thing I see is "Starting Acronis loader"
    thx
     
  8. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
Thread Status:
Not open for further replies.