Acronis Bootdisk WITH Image

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by pbelcl, Oct 8, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pbelcl

    pbelcl Registered Member

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Posts:
    42
    Location:
    Wien
    Hi Folks,
    i looked trough this forum but did not find a solution!

    i want to make a bootable DVD with also has a image of my C:\ Drive on.

    i did not find anything in the manual so is this possible?
     
  2. OttoSykora

    OttoSykora Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Posts:
    13
    I was just fighting with this option.
    As you might find somewhere in the manual, it seems to be not recomended to make a dvd for th epurpose you want it.
    I think this might have some problems in starting it up or what. At least my manual suppield with the version 10 does not recomend doing dvd, it is however supposed to be done on CD.
    OK it will be a bunch of CD but should work.
    However I found problems in creating this set of CD. Apparently, but not confirmed by acronis yet, there might be a problem when having other burning software like NERO on your computer, then such backup breaks randomly on 2nd or 3rd CD.
    This is concerning the backup done from the windows evirongment, where the options are alo present.
    After uninstall of every trace of NERO on my computer, I managed to make such backup finaly.
    Not a perfect solution I think.

    I think is should be also possible to make a bootable CD from the BootCD environgment (linux) , in such case also the tib files will be from begining fully compatible with what is going to be used for later restore.
     
  3. DwnNdrty

    DwnNdrty Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Posts:
    3,335
    Location:
    Florida - USA
    If it is version 10 you have, look under:
    Tools>Options>Default Backup Options>Media Components>Advanced Tab

    Yep, buried deep deep down. May be the same for V. 11
     
  4. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.
    Right, you can reach the option to place Acronis Bootable Components on the media the backup will be saved to under Default backup options -> Media components. Selecting to "Place Acronis True Image Home (Full version) on media" you will be able to create bootable CDs/DVDs with Acronis True Image Home backup archives written to the same media. For the detailed information on Media Components please refer to Chapter 5.3.8 "Media components" of the Acronis True Image 11 Home User's Guide.

    We are always at your service should you have any further questions.

    Thank you,

    Best Regards,
    Alexey Bogomolov
     
  5. pbelcl

    pbelcl Registered Member

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Posts:
    42
    Location:
    Wien
    Thanks for this hints, now it worked!!

    acronis trueimage is really a famous software, so i bought a license today!
    now i am member in the acronis user club ;-)
     
  6. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello pbelcl,

    We are glad to hear that your issue has been solved and you can use Acronis True Image successfully.

    If you have any further questions concerning Acronis software, please feel free to submit a request for technical support or post any of them on this forum. We will certainly try to help you in resolving any issues.

    Thank you.
    --
    Marat Setdikov
     
Thread Status:
Not open for further replies.