64 bit anti-malware

Discussion in 'other anti-malware software' started by DooGie, Mar 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DooGie

    DooGie Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    112
    Over the past few years I've run NOD32, SAS and MBAM as my AV and anti-malware apps.

    Next week I'm moving entirely to using a 64 bit OS on which SAS and MBAM will not run.

    Does anyone here know of a 64 bit compatible anti-malware app which performs as well as the above or am I stuck with Windows Defender?
     
  2. funkydude

    funkydude Registered Member

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Posts:
    6,855
    Hmm, Spybot isn't compatible either, what about free software?

    Hopefully if windows7 goes 64bit only some things will change.
     
  3. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    prevx edge


    Compatible with Windows 7, Vista, XP, 2008, 2003, 2000 (All versions - 32/64bit)
     
  4. Rules

    Rules Registered Member

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Posts:
    536
    Location:
    Europa

    hi,

    you are right Prevx edge run fine on x64

    also you can try sunbelt counter spy, comodo BoClean, webroot spysweeper.

    Regards

    Rules.
     
  5. hawki

    hawki Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    1,957
    Location:
    DC Metro Area
    NOD32,SAS,MBAM all run on my Vista 64 bit
     
  6. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    are you running sas and mbam with real time shield on?thanks
     
  7. Rules

    Rules Registered Member

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Posts:
    536
    Location:
    Europa

    hi hawki,

    For NOD32, yes it run under 64 bit, for MBAM and SAS, i think they run under x64 in a 32 bit mode it's you can use them as on demand scanner not in real time protection.

    But in the MBAM forum guys said they work on a 64 bits resident module, for SAS i don't know.

    Regards

    Rules.
     
  8. zapjb

    zapjb Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Posts:
    3,522
    Location:
    USA - Back in a real State in time for a real Pres
    I'm running SAS & MBAM ondemand on Vista64. Also AAW & SSD ondemand.
     
  9. DooGie

    DooGie Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    112
    Thanks for the fast replies all.

    I'll give SAS Pro a try on Vista 64 when I install it. I guess my problem when trying it out on Windows 7 64 bit was that I had real time protection enabled and it was throwing up a load of errors in the event log about SAS drivers being unable to be loaded.
    According to Nick on the SAS forums they are hoping to release a version with 64 bit drivers by the end of the year.

    i only mentioned NOD32 as it's the AV I use, I realise that there are no probs with using it on a 64 bit OS as they have a specific 64 bit version.

    Anyway thanks again all, I guess I've got plenty of options to choose from now :)
     
  10. Ade 1

    Ade 1 Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Posts:
    471
    Location:
    In The Bath
    KIS2009 working great here on Vista 64 bit.

    Also, use SAS as on demand with no problems.
     
  11. hawki

    hawki Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    1,957
    Location:
    DC Metro Area
    I used SAS real time on 64x. I never tried MBAM -- used that only on demand.
     
  12. GES/POR

    GES/POR Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Posts:
    1,490
    Location:
    Armacham
    Sas realtime works on Vista 64 without a single problem so far, also consider Trojan Hunter
     
  13. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    i heard good things about this trojan hunter:) ditto:thumb:
     
  14. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,006
    im running kis2009 and superantispyware on vista 64bit.
    scanning and realtime works with superantispyware on 64bit vista but the repairs such as internet settings reset etc dont work on 64bit yet.
     
    Last edited: Mar 17, 2009
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.