What is your security setup these days?

Discussion in 'other anti-malware software' started by dja2k, Dec 15, 2005.

  1. blasev

    blasev Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Posts:
    763
    Owh please share if its heavier (or lighter) compared to emsisoft . I'm really interested in that


    my own trial with emsisoft cmd is very nice, but the scan does take to long, I hope the new release will be blazing fast :D
     
    Last edited: Feb 4, 2011
  2. nikanthpromod

    nikanthpromod Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Posts:
    1,369
    Location:
    India
    WINDOWS XP SP3

    Realtime:
    Sandboxie( forced browsers, messengers, removables)
    LookNStop
    Norton DNS

    Ondemand:

    Hitman Pro
    MBAM
     
  3. Sherlock_Holmes

    Sherlock_Holmes Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Posts:
    1,324
    Location:
    Mumbai
    Running avira free latest version [ 10.....611] for past 2 days and its running very smooth and fast
    waiting for the next avast beta build till then i will have avira
     
  4. PoetWarrior

    PoetWarrior Registered Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Posts:
    335
    Primary goal is to run safe, but light.

    1) Now running Win 7 32 bit from the admin account with UAC on highest setting instead of behind a created standard account.

    2) Changed my approach because now using Sandboxie.

    3) Using Acronis True Image Home 11 for imaging and trying software (Try & Decide is pretty cool).

    4) Firefox with Adblock plus, Image and Flash block (Don't want surprise skimpy images upon clicking legitimate link.)

    5) Behind router/firewall

    6) MS Family Safety (shark cage approach to internet).

    7) Windows Defender (still might retry MSE)
     
  5. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,464
    Currently, it is a bit slower than EAM on start up. :)
     
  6. blasev

    blasev Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Posts:
    763
    thx for the info :thumb:

    I just love emsisoft CS , will add that as a permanent OD scanner :D
     
  7. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,464
    Uninstalled KIS for compatibility issues.
    During the time i had it (Less than 24 hours? LOL)
    I couldn't play some games, then i checked what was happening and they couldn't access a file cal ntdll.dll, then i decided to uninstall KIS to see what happens and now everything is fine :D

    I might install it again to give it a second chance :)
     
  8. 1chaoticadult

    1chaoticadult Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    2,247
    Location:
    Chaotic Land
    Hehe sure I believe you :D
     
  9. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,464
    You're calling me liar :'(
    Hahahaha Joking.
    I'm gonna try F-Secure :)
     
  10. 1chaoticadult

    1chaoticadult Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    2,247
    Location:
    Chaotic Land
    LOL Noob of course not :D Good luck hehe. What happened to Online Armor too heavy for ya? :D
     
  11. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,464
    My PC was having some clunky moments :D
    Lagged a bit on some tasks and opening programs, though, i think i'll go back to that setup later.

    Just want to try some other software :D
     
  12. 1chaoticadult

    1chaoticadult Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    2,247
    Location:
    Chaotic Land
    Hehe oh ok :D
     
  13. Sjoeii

    Sjoeii Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Posts:
    1,240
    Location:
    52?18'51.59"N + 4?56'32.13"O
    WE could have a look to see what happend...
     
  14. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,464
    Wait :)
    I'm not saying it was entirely KIS fault, just found that i couldn't play a game (Tom Clancy's: Rainbow Six Vegas 2).

    Checked the cause and found out it couldn't access NTDLL.DLL, i check app control and other logs and trusted everything and still not :D

    BTW, i think this happened because i disabled using the whitelist and auto trusting (I set them manually). I enabled it later but i think it was too late because it was still being blocked.

    Anyways, i'll try it again in a few days ;)
     
  15. Kernelwars

    Kernelwars Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Posts:
    2,155
    Location:
    TX
    I heard that KIS 2011 is like a feather?is it true? not bloated anymore?:argh:
     
  16. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,464
    It was pretty light, start up was not the fastest but was good enough.

    I never noticed any hiccups or slow downs, PC was fast as always.
    On Demand scan uses lots of resources (Not recommended to do any high workload things during On Demand scan).

    So in conclusion, it was nice and light, but i still need to try it for a longer time :D
     
  17. Kernelwars

    Kernelwars Registered Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Posts:
    2,155
    Location:
    TX
    I believe you my good friend:D Spoke like a true politician..:)
     
  18. Sjoeii

    Sjoeii Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Posts:
    1,240
    Location:
    52?18'51.59"N + 4?56'32.13"O
    Ok
    Let me know if things go wrong again. Maybe we can work something out
     
  19. AlexC

    AlexC Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Posts:
    1,276
    Removed Prevx SOL since i find it heavy.
    Added Avast , without shields, with some personalized scans scheduled!
    Slim!!!!!!:D
     
  20. Adric

    Adric Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Posts:
    687
    In what way?

    Al
     
  21. ViVek

    ViVek Registered Member

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Posts:
    535
    Location:
    Moon
    AppGuard + Hitman Pro
     
  22. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,957
    Location:
    Boston, MA
    I found prevx SOL a little heavy at times on my browsing. It wasn't really noticeable till I uninstalled it and put on sandboxie. Certain sites would load faster and I wouldn't have a lag on other sites.
     
  23. AlexC

    AlexC Registered Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Posts:
    1,276
    Noticed a little slowdown in my computer, then i saw in resource manager that Prevx SOL was one of the non SO applications with highest CPU usage. Although maybe thats normal since i don´t have real time av or nothing that uses lot of resources. After uninstall i´ve noticed some improvement in system performance.
     
  24. PunchsucKr

    PunchsucKr Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Posts:
    112
    Added MSE v2 to the mix.
     
  25. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,464
    Giving Vipre premium a try :D

    I can't believe Vipre setup is so small, 16MB =OO.
    I'm so used to download 100MB or bigger setups :D