TI WkStation will not b/u to server drive

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by oisin, Nov 9, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. oisin

    oisin Registered Member

    Mar 5, 2005
    I have been using TI for a number of years, and recently updated to 9.1 Workstation (build*3,832). I have a small network. TI is loaded onto the XP Prof SP2 workstation and have a Win2003 Ent SP1 Server with several shared drives that I use for FTP, storage and backup. I also have an external 475GB serial drive that I use for backups/restores as well. All OS software on both is up to date. No virus software on the server. NAV Corp 7.61 on the Workstation (been there for 5 years now). Nothing else fancy.

    I can backup to the Ext 475 (NTFS format) w/o prob. But cannot backup to any server drives, even if my user id has full domain and local (wkstation) admin rights, and I've opened it up to pretty much anybody for writing.

    I've tried logging in with other credentials. I even granted the "Everyone" user read/write/modify rights on this shared folder. But no matter what I do, backup fails immediately. And yes my local and domain computer security settings have removed the always Digitally sign computer to computer as suggested.

    It did work fine before. Same folder. Same Server. Same Workstation. Same user Security Settings. Just different version of the software. I don't know why it's different now. The drive is operating perfectly (it's a RAID 0 PIDE drive). I will add that when I tried to mount an older image, I hit a critical error that said the image wasn't valid. That was a first.

    I even went so far as to purchase and install version 10 (TI Home). Same issues -- won't write to any shared folder on the server -- invalid security credentials. I am logging in with the DOMAIN/userid, too.

    Any ideas that I can try?

    (BTW, please check your software removal process as it leaves some dlls in the system32 folder that are incompatible with earlier versions... who would ever think to go back to an earlier versiono_O Must be a :p developer.)
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Apr 28, 2004
    Hello oisin,

    Thank you for choosing Acronis Workstation Disk Backup Software.

    We are sorry for the delayed response.

    Could you please to specify the server IP address in the "File name" edit box, e.g. \\server_IP_address\share\ and see if the issue persists?

    If the issue persists, please collect the log file from Acronis True Image 9.1 Workstation that contains the error message. In order to do so please do the following:

    - run the program;

    - select Show log on the toolbar or from the Tools menu;

    - select the log with error messages;

    - click "Save the log entry to file" (the diskette icon)

    Please also explain your step-by-step actions which you took that led you to this error. Please also create a screen shot of the error message, if possible.

    Then submit a request for technical support. Attach all the collected files and information to your request along with the link to this thread. We will investigate the problem and try to provide you with a solution.

    As for the second issue:
    Could you please validate the image archives using Validate Archive tool (Tool -> Validate Backup Archive) of Acronis True Image and let us know the exact check-out result? Please also clarify where is the image located (local or external hard drive, network shared folder etc).

    Thank you.
    Aleksandr Isakov
Thread Status:
Not open for further replies.