The Software Firewall You Use!

Discussion in 'polls' started by Straight Shooter, Jan 24, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Let's have a bit of fun here, and vote for our favorite.. Let's see where this leads us (LOL)!!!
     
  2. LowWaterMark

    LowWaterMark Administrator

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Posts:
    17,842
    Location:
    New England
  3. JacK

    JacK Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2002
    Posts:
    737
    Location:
    Belgium -Li?ge
    Hi,

    LnS, KPF and OP (not on the same machine :))
     
  4. Smokey

    Smokey Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2002
    Posts:
    1,513
    Location:
    Annie's Pub
    First NPF, after Norton I tried Outpost Pro, and now I'm trying Outpost Beta (I'm in the Outpost Beta Testers Team).
     
  5. I knew this, and I like ZAPRO... I am just doing testing to determine if ZAPRO is responsible for my computer freeze ups - lock ups...The privacy features on it can't be beat!!!

    I will be reinstalling it today...
     
  6. Loki

    Loki Registered Member

    Joined:
    May 26, 2002
    Posts:
    193
    Location:
    Lake Worth, Florida, USA
    Hi,

    I'm using Sygate 5 Pro. :D, I was using ZAPRO 3 but changed to Sygate and have not looked back.

    I have talked 3 other people into using firewalls.
    I've got 2 of them running ZA :), both have DSL.
    And 1 went with Sygate 5 :D, is on a cable modem.

    Loki :cool:
     
  7. Hi, Loki..

    Di you use WIn XP Home, by any chance.? I liked Sygate but I noticed it stopped System Restore from making automatic restoore points.. Have you noticed that?
     
  8. Loki

    Loki Registered Member

    Joined:
    May 26, 2002
    Posts:
    193
    Location:
    Lake Worth, Florida, USA
    Hi Straight Shooter,

    I'm on WinXP Pro and I haven't seen any problems with restore but then I've not looked. :oops: Sygate has been great for me :D. I had too many minor problems with ZAPRO.

    Loki :cool:
     
  9. Thanks for responding..

    Would you keep an eye on the System Restore for a couple of days and let me know? PM me, please? I would like to know if this is a problem I had or if it's an XP Specific problem. I like the way Syygate worked, and I had no other issues, ZAPRO was great in running but sometimes would lock my system (I think)..

    Thanks,
    Jim
    "Shooter"
     
  10. octogen

    octogen Registered Member

    Joined:
    Feb 11, 2002
    Posts:
    212
    Kerio 2.1.4. I started using it before the Tiny split (no pun intended). :D
     
  11. UNICRON

    UNICRON Technical Expert

    Joined:
    Feb 14, 2002
    Posts:
    1,935
    Location:
    Nanaimo BC Canada
    Kerio and IPChains.

    oh, on separate machines ;)
     
  12. Tassie_Devils

    Tassie_Devils Global Moderator

    Joined:
    May 8, 2002
    Posts:
    2,514
    Location:
    State Queensland, Australia
  13. pin

    pin Registered Member

    Joined:
    Nov 4, 2002
    Posts:
    116
    tiny2.

    i have looked at tiny4. it just confuses me!
     
  14. the Tester

    the Tester Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Posts:
    2,854
    Location:
    The Gateway to the Blue Hills,WI.
    Straight Shooter.I have Sygate Personal Firewall(free) v5.0 build 1150s on an xp home edition pc.I have had this firewall(1 update)for at least 6 months.I see that you are interested in whether or not system restore works with that firewall installed.I haven't used system restore since I installed Sygate.I just checked back to December and I do have restore points.These are points when I uninstalled a program(s) and they must be automatic as I don't set them manually.I don't know if that helps you,but I thought I'd check it out and let you know.
     
  15. Pieter_Arntz

    Pieter_Arntz Spyware Veteran

    Joined:
    Apr 27, 2002
    Posts:
    13,312
    Location:
    Netherlands
    SPF 5 on XP Pro, Win2k and Win ME

    Never noticed any problems with System Restore.

    Regards,

    Pieter
     
  16. JimIT

    JimIT Registered Member

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Posts:
    1,035
    Location:
    Denton, Texas
    ZA+

    Love it.
     
  17. Fedorov999

    Fedorov999 Registered Member

    Joined:
    Sep 13, 2002
    Posts:
    182
    I've tried them all over the years and Sygate Free and Pro give the least problems... in fact I've now installed Sygate on so many machines I've lost count, not ONE problem on any....

    I daren't mention problems I got with others :)

    Let's just say that with the others, they seem to either work perfect for some people, don't work at all for others, or just give lovely instability :)

    Fedorov.
     
  18. :D

    Well, I just put in my vote for ZAPRO.. It definately WAS NOT the cause of my freeze ups... (Yay!)

    ZAPRO is easy to configure, the new version of 3.5169 is barely noticable on my everyday computing, and it has the best and easiest "on the fly" configurable privacy features I found yet...

    Let's keep those comments coming!
     
  19. eyespy

    eyespy Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Posts:
    490
    Location:
    Oh Canada !!
    At this time I'm using ZAP 3.5. (about 6 months now)
    I also like Sygate as well. Both very respectable IMHO !!

    regards,
    bill ;)
     
  20. museheart

    museheart Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Posts:
    87
    Location:
    USA
    I used the free ZA for a long time with great results then I bought Zone Alarm Pro, because they gave me "NO" tech support, even thought they say the pay customers come first, I got hacked.

    I use Sygate now.

    Also ZA Pro was too complicated for me. (Not a nerd)
     
  21. meneer

    meneer Registered Member

    Joined:
    Nov 27, 2002
    Posts:
    1,132
    Location:
    The Netherlands
    Outpost pro and free :cool:

    Waiting for beta2 (I've seen what's coming, are we all in for a treat :blink: :p ).

    Also running e-smith on dsl, recommended as well !
     
  22. Thanks. If I switch in the future, I'll remember it.. I don't think I will now.. No need to..
     
  23. Smokey

    Smokey Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2002
    Posts:
    1,513
    Location:
    Annie's Pub
    Of course Outpost Pro! ;)

    Reason: very good firewall, one of the best.

    I'm waiting for testing v2 beta (I'm memeber of the Beta Test Team).
     
  24. LindaHewitt

    LindaHewitt Registered Member

    Joined:
    May 22, 2003
    Posts:
    4
    :D

    I am using ZA Pro 3.x on my desktop, but I am using Panda Platinum (includes firewall) on my laptop and I love Platinum.

    The ZoneAlarm firewall is good but it is so much easier to configure and to use Platinum. For instance, in ZA, it would alert you that abc.exe was attempting to access the internet. Most of the time, I would not have a clue, which program was actually trying to access the internet. When I clicked on For more information, it was usually of no help.

    In Platinum, after you install it, there is a dialog box, which is displayed and you go down the list selecting which programs on your hard drive will have access to the internet. If a program is overlooked, then Panda does a popup with the program name. There are daily updates of the virus definitions, which are done in the background automatically without me having to click continue. This is very handy. A message box is displayed after each update to let me know that the update process has been completed successfully.

    IMO, the Panda software is more thorough and comprehensive. http://www.pandasoftware.com/

    Panda is one of the top three sellers of AV / firewall software, so I find it interesting that they are not even listed.

    Just my 2 cents worth.

    Cheers,

    Linda
     
  25. wizard

    wizard Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    818
    Location:
    Europe - Germany - Duesseldorf
    None :D

    wizard
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.