Spywareblaster crash in Vista Home Premium

Discussion in 'SpywareBlaster & Other Forum' started by rmarinie, Feb 8, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rmarinie
    Offline

    rmarinie Registered Member

    When I first installed Spywareblaster on my new Vista Home Premium (32-bit) machine, it worked fine. Now, it crashes everytime I try to start it. Vista reports the following crash details:

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: spywareblaster.exe
    Application Version: 3.5.0.1
    Application Timestamp: 43b835e1
    Fault Module Name: StackHash_ec66
    Fault Module Version: 0.0.0.0
    Fault Module Timestamp: 00000000
    Exception Code: c0000096
    Exception Offset: 016b32fc
    OS Version: 6.0.6000.2.0.0.768.3
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: ec66
    Additional Information 2: 0f14b907d00ca12cd1296f0dd8704d01
    Additional Information 3: 799c
    Additional Information 4: 48a24e659907b55f376f6bf0a180ae1c
  2. javacool
    Offline

    javacool BrightFort Moderator

    Hi,

    What have you installed / changed in the interim? And have you changed any key Vista settings?

    Best regards and thanks,

    -Javacool
  3. rmarinie
    Offline

    rmarinie Registered Member

    I was just doing basic setup, so I have the following installed (although I can't say for sure which of these was installed before or after):

    Firefox 2
    Thunderbird 1.5
    Visual Studio 2005 SP1
    distributed.net
    netDIMES
    Office 2007
    Norton Internet Security
    Python 2.4
    Python 2.5
    Tcl 8.4.11
    Winmerge
    TortoiseSVN
    Java 1.6 JDK
    Various updated drivers from Dell (video, network)
    Various updates from WindowsUpdate

    Most of these things I had installed on my old XP box without problems. The only new stuff is Office 2007 (had 2003 before), Norton Internet Security, VS 2005 SP1 (didn't have SP1 before), and Java 1.6 JDK (had 1.5 before).

    I don't think I've changed any meaningful settings in Vista -- just the wallpaper and stuff like that.
  4. javacool
    Offline

    javacool BrightFort Moderator

    Hi,

    Could you please try uninstalling and reinstalling SpywareBlaster from a fresh download?

    (Even if the program itself crashes, you should still be able to uninstall by using the Add/Remove programs wizard).

    Please let me know if the error message goes away or changes. :)

    Best regards,

    -Javacool
  5. rmarinie
    Offline

    rmarinie Registered Member

    I found the problem. It turns out I did change one critical system setting (which I then forgot about): I turned on Data Execution Prevention for all programs. Turning this off allows Spywareblaster to work.
Thread Status:
Not open for further replies.