run-time error 339 & MSCOMCTL.OCX'

Discussion in 'SpywareBlaster & Other Forum' started by cowtree, Aug 27, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cowtree
    Offline

    cowtree Registered Member

    Hello! Every time I try to run I get -run-time error339-MSCOMCTL.OCX'-etc. I deleted the 3 files as suggested in the help section,no luck.HELP :doubt:
  2. LowWaterMark
    Offline

    LowWaterMark Administrator

    Hi cowtree,

    Welcome to the Forums!! :)

    Have you tried this fix - it is specifically for that ocx problem...

    [hr]
    An error message 'MSCOMCTL.OCX" cannot be found' is displayed.

    Please use the following MSCOMCTL Installer to copy and register the missing file on your system. You should then be able to use SpywareBlaster without any problems.

    http://www.spywareinfoforum.com/downloads/tools/missingfilesetup.exe
  3. cowtree
    Offline

    cowtree Registered Member

    Thank y'all for getting back to me! Yes,I tried the missing file before I contacted you. No fix yet.
  4. LowWaterMark
    Offline

    LowWaterMark Administrator

    Hey cowtree,

    Is the error specifically this one?

    "runtime error 339 - component MSCOMCTL.OCX or one of its dependencies not correctly registered."

    Here is a different fix tool for that error that you can try...

    And here are the manual instructions:

    Unfortunately, this error is not a SpywareBlaster specific error, which is why the fix is to download and install a Visual Basic update from Microsoft. I'm not sure what else we can advise if this module can not be installed and/or registered for use on your system. Do you happen to know if you have any other version of VB already installed?
  5. cowtree
    Offline

    cowtree Registered Member

    cowtree here! up and running. the "paste" method worked! thank y'all wery much!! I'll try to leave you alone now. god bless cowtree (the newbie)
  6. LowWaterMark
    Offline

    LowWaterMark Administrator

    Excellent! That's good to know. We haven't given out the manual method in quite a while since the auto installers have mostly worked for people. It's nice to know that there are times when it fixes the problem when the automatic way doesn't.

    Thanks cowtree.
  7. JawsTrade
    Offline

    JawsTrade Registered Member

    I've been having the MSCOMCTL.OCX problems myself, and following the instructions to no avail....until it dawned on me that while I was downloading the missing file, I wasn't running MISSINGFILESETUP.EXE to actually install the file! Duh! Once I did that, all was well and I suspect that's the problem other computer illiterates like myself are encountering!!

    Regards,
    Jaws :D
Thread Status:
Not open for further replies.