(possible) bug reports v2.0 Beta1

Discussion in 'NOD32 Early v2 Beta' started by Paul Wilders, Dec 24, 2002.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    Hi ladies and gents,

    In order to make things easier to deal with, please post (possible bug reports in regard to v2.0Beta1 over on this thread. Avoid double posting and the same reports/questions please.

    Those already having posted elsewhere: please post over here once more, and delete the former post/part of the post concerning these issues.

    Please keep in mind, Christmas is coming up; the guys from Eset are off duty/on holiday - at least many of them. Thus replies could take a bit longer as usual.

    Thanks in advance!

    regards.

    paul
     
  2. Phil

    Phil Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Posts:
    248
    I don't know if this will work or not -- trying a c/p. Hey -- I'm lazy and it's WAY past my bedtime. :D

    Root,

    I am trialing Poco and have the same problem with a *little* bit different message (XX's put in place of personal info):

    <quote>
    Checking mail for XXXX (12/24/2002 2:01:07 AM)...
    Logging into XXXXX POP server as user XXXX...
    1 message waiting on server;
    Encountered error while fetching headers for message 1:
    Access violation at address 20B1249A in module 'imon.dll'. Read of address
    01554000
    No messages deleted, 1 message left on server;
    Logging off...
    </quote>

    I don't have *any* problem using OE6 to get mail -- only with Pocomail. ESET needs to get this fixed because I am beginning to like Poco.

    XP Pro SP1 -- no other virus app installed -- nothing else running in systray except Kerio 2.1.4. I can't get mail with fw enabled *or* disabled.


    Phil
     
  3. JacK

    JacK Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2002
    Posts:
    737
    Location:
    Belgium -Li?ge
    Hello,

    When setting nod32.exe to scan automatically downloaded
    files through a d/l manager (Stardownloader) it starts scanning all HDD.

    Rgds,
     
  4. Gordon7000

    Gordon7000 Registered Member

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    14
    Location:
    Largs, Scotland, UK
    NOD32 v2 Beta1 and Pocomail bug

    I also am experiencing the same problems as above with NOD32 v2.0 Beta1 and Pocomail trial version. Hope ESET can get this fixed sometime soon.

    Best regards for Christmas

    Gordon
     
  5. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
    Oh dear!!! I don't know if this is considered a bug, but it is a terrible thing...bug or not! I wondered why my computer was so sluggish after installing the beta version. I nearly flipped just now when I checked my system resources just after booting when they are at the highest. With the earlier version of NOD32, system resources after boot was always at 86 %. This beta version has dropped system resources to 62%!!! UGH! :( :( :( This is LETHAL on a W98SE system. I will have to uninstall and go back immediately to the old version.

    This needs immediate attention from Eset. I really hate this as this new version looks so great. But I cannot operate my box if resouces are that low at start. I hope this can be fixed, otherwise, I will have to go back to NAV 2003 as resources are at 82% after boot with it.

    THIS IS JUST HORRIBLE NEWS!!! At least I know now why my computer is acting so poorly.

    NOD32 has NOT kept its famous small footprint on W98SE boxes at least!!!! I have never seen a worse resource hog!
     
  6. Gordon7000

    Gordon7000 Registered Member

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    14
    Location:
    Largs, Scotland, UK
    Possible conflict with Smart Explorer 6.1.1.8 and NOD32 v.2 Beta1

    I use the enhancement for Internet Explorer, known as Smart Explorer.

    Every time I disconnect from the Internet (I'm a dial-up user), Smart Explorer produces the following error message:

    SMARTEXPLORER caused an invalid page fault in
    module KERNEL32.DLL at 017f:bff7b997.
    Registers:
    EAX=00000000 CS=017f EIP=bff7b997 EFLGS=00000246
    EBX=0000010c SS=0187 ESP=044afac4 EBP=044afae8
    ECX=044afb14 DS=0187 ESI=03a1df50 FS=639f
    EDX=0000010c ES=0187 EDI=03a1df50 GS=0000
    Bytes at CS:EIP:
    ff 76 04 e8 26 89 ff ff 5e c2 04 00 56 8b 74 24
    Stack dump:
    03a0e00c 03a1222a 03a1df50 038f0c00 03a0e00c 20b00000 03a13443 0000010c 03a0e00c bff76f14 20b062c5 0000010c 0000ffff 00000080 044afb14 00000004

    This has only begun happening since NOD32 v.2 Beta1 was installed. I did not happen with NOD32 version 1.

    I am using Win98 (original), Kerio f/w, and Proxomitron with JD5000. NOD32 is my only operational a/v program.

    Rgds.,

    Gordon
     
  7. Ghost

    Ghost Guest

    It affects WinMe just as badly, resource-wise.

    On ResourceMeter, simply starting the program changed the figures from

    System: 49% User: 49% GDI: 58% to

    System: 26% User: 46% GDI: 26%

    That's totally un-acceptable, and, truthfully, makes me wonder why in the world they released it like that (even for beta-testing), since they had to have known about it beforehand.

    I can only conclude that no Win9X systems are planned for coverage by Eset in the future.

    Come to think of it, why release the beta now at all, if most of them were going to be off for the holidays and un-available to answer questions and/or provide help?

    This is what we waited for for so long?

    How disappointing.
     
  8. root

    root Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Posts:
    1,723
    Location:
    Missouri, USA
    Did a little more checking and found out with IMON enabled, Wingate 5.0 does not work either.
    Let me know if you need more info.
     
  9. Stan999

    Stan999 Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2002
    Posts:
    566
    Location:
    Fort Worth, TX USA
    Doesn't work with WinME on a computer running MS ICS as the ICS host. Blocks access to the Internet. Stopping all the modules doesn't help. If I stop ICS then reboot all works fine. Not a firewall problem. I removed the firewall and it didn't help. This is on a cable modem connection.
     
  10. ipje

    ipje Registered Member

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Posts:
    50
    Location:
    the netherlands
    Problem with opera 6.05 : when I want to test nods internet protection I recieve a warning when I want to download the eicar.com testfile with IE. But when I do the same with opera6.05 I recieve no warning and a window pops-up with this message "X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*"
    The "" are not included.
     
  11. Acadia

    Acadia Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Posts:
    4,048
    Location:
    SouthCentral PA
    Hello, NOD, do we have to upgrade when the final new version arrives or may we keep the old version and still receive the weekly virus dats (or whatever you call them)? Thank you.
     
  12. hayc59

    hayc59 Guest

    This is something that needs to be addressed asap!!! or your going to loose alot of win98/98se customers. up to and including my three computers at home!! thanks and hope it gets worked out real soon :'( :'([/me]
     
  13. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    As I posted on a different thread on this forum:

    Keep in mind this is a Beta Version, and by no means the Official NOD v2.0 release. Anyone feeling the need to sort of beta-test/test drive: keep in mind you are bound to encounter bugs - it's called a Beta version for good reasons.

    All not wanting to test drive a Beta version, are advized to stick to their installed version, and wait for the Official Release from NOD32 v2.0

    Mele, hayc59,

    Please see the above mentioned. Since we are not talking about an Official Version 2.0 release - which would have been announced and availabe for download as such on all NOD32 sites, Eset is not to blame here. As soon as the Official version has been released, this might be a different story.

    regards.

    paul
     
  14. Technodrome

    Technodrome Security Expert

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    2,140
    Location:
    New York
    "Keep in mind this is a Beta Version, and by no means the Official NOD v2.0 release. Anyone feeling the need to sort of beta-test/test drive: keep in mind you are bound to encounter bugs - it's called a Beta version for good reasons."

    I totally agree with Paul!


    Technodrome
     
  15. Phil

    Phil Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Posts:
    248
    System XP SP1, P4, 512MB PC800 RDRAM

    Little bug -- maybe, maybe not. Could be by design but I hope not.

    RAM Usage: On, boot, Nod32krn uses 8400K and Nod32kui uses 4400K. As you go into the GUI the usage of Nod32kui increases and when you use "Help", it increases a good bit. As you scan and/or check mail with attachments, Nod32krn increases a less amount. After a couple of scans and going into help today, Nod32krn is at 9000K and Nod32kui is at 11000K. Last night I had a combined total of over 28000K. The problem is neither one releases their memory until the next boot -- they just keep growing. I would think at least Nod32kui would release mem when you close down the GUI but it doesn't happen. As an aside and comparison, the most NAV2002 *ever* used was 17000K combined.

    As a related note and maybe of use to you 9x users is GDI and USER handles (resources to you 9x folks). Nod32kui is a PIG! :eek:

    I will call this "Graphics mode" and "Ugly mode". :D :D

    Graphics mode: GUI GDI handles = 717, GUI USER handles = 270 (WOW)
    Ugly mode: GUI GDI handles = 401, GUI USER handles = 226

    This is FAR more than *any* other app I have on my system. The most GDI handles I could find in any other app was 201. You 9x users might want to try turning graphics off to see if that will release any of your resources. It's worth a shot.

    Other than the above (RAM usage being the biggie) and the problem with Pocomail, I must say I REALLY like the look, feel, and operation of the new beta. When ESET gets the bugs sorted, this is going to be a WINNER! :cool:

    Phil
     
  16. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    I'm unable to install new Nod32 V2.0 Beta. I get the following error message when trying to install V2.0, I have unistalled origional Nod and rebooted...

    Cheers.
     

    Attached Files:

  17. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Ok, solved the problem, after trying to install 5 times, removed Eset folder from Program Files, rebooted into Safe Mode, then installed. Installation went perfect from here :D

    Not sure why could NOT install in normal Windows XP-Pro SP1, but hey got around it, many ways to skin a cat :D

    Cheers.
     
  18. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    What's with the warning message still showing, now at the Winsock level, surely this message is no longer required?

    Cheers.
     

    Attached Files:

  19. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
    I can't read either of your error messages using Mozilla. They are in such a tiny font that even a hand held magnifying glass doesn't make the print large enough to read. Using the zoom feature of Mozilla does not affect the size of them either. :(
     
  20. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    LOL, Mele20, so how do I capture a screen shot and post it without posting it into Word and then saving the image as a JPEG o_O

    Cheers.
     
  21. Budman

    Budman Registered Member

    Joined:
    Dec 23, 2002
    Posts:
    24
    I just tried installing on a Win95 machine. I kept getting an error stating "ps_upd.dll" is missing and can not install. Did I download a bad copy or is this something missing on the Win95 machine?

    Thanks,
    Buddy
     
  22. Ghost

    Ghost Guest

    DO NOT INSTALL THAT SUCKER ON YOUR WIN95 MACHINE!

    Read some of the other posts about the problems, okay?
     
  23. Kleist

    Kleist Guest

    It is a Windows bug, not related to NOD32.

    To fix, delete the registry key
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Clients\Mail\PreFirstRun
     
  24. Kleist

    Kleist Guest

    Read MY post about NO problems, okay?

    I have dl and install both versiona, dual boot XP/W95. I can report no CPU or RAM problems, but I have P4/2.8GHz with 2048MB RAM, so perhaps I am not "average user". :)

    Is it for certain this beta is PUBLIC?

    It is not announce on any NOD32 or Eset web site, in the world.

    Only it can be downloaded from forum links!
     
  25. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Thanks Kleist, that worked perfectly, it's an annoying bug that EVERY client of mine has asked me about.

    Cheers.
     
Thread Status:
Not open for further replies.