McAfee VirusScan 7.0

Discussion in 'other anti-virus software' started by Ashak, Feb 27, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ashak

    Ashak Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2002
    Posts:
    44
    Hi all. I've just bought this for my secondary pc after being recommended it by the guy who set up the networking between my two computers. My main pc runs KAV Pro 4 which I'm very happy with, and I was going to go with KAV Lite for the other one but I thought I'd give McAfee a go. A couple of things: It won't install if you've got Norton on your machine, which I did have because I couldn't remove the NAV which came with my pc. After some hunting around on the Symantec boards I found some software which got rid of Norton.

    I have to say that this sort of thing puts me off both companies where you have to fart around making sure everythings compatible - later on in the setup McAfee started objecting to Zone Alarm but I got round this by turning ZA off during the install.

    Anyway, does anybody use McAfee and what's your impression?
     
  2. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Hi Ashak
    I run VS7 on my sec. pc too, and it has been relatively trouble free.
    I had some problems recently with some bad downloads through the instant updater, which made some lock conflicts
    An upgrade to IU didnt work so well , but that is corrected.
    But i know that many experince problems with Mcafee, so i cannot wholeheartly reccomend it.
    If it works well, fine
    The new scanengine will hopefully make VS more stabel.
    Regards
    Ole ;)
     
  3. Ashak

    Ashak Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2002
    Posts:
    44
    Thanks Madsen,

    I haven't really had a good look at it yet but it looks pretty user-friendly, nice interface etc. The bottom line is obviously how good it is at preventing infection though. My KAV isn't all that easy to configure as I'm not that tech-savvy, but I bought it because I heard it was one of the best and most comprehensive programmes out there.

    One other question about McAfee; With KAV I'm pretty confident that it's a good protection against Trojans, but I don't know what McAfee's reputation is like in this regard? Will my secondary pc need an additional Anti-Trojan programme as well? I am on ADSL so have a permanent connection.

    cheers
    Ashak
     
  4. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Its pretty good against trojans too, but no rival to KAV.
    Im no expert, but ive learnt here, that a AT scanner always is a good idea.
    I still dont run one myself, so perhaps the others here can advise you.
    Regards Ole :)
     
  5. Chuck57

    Chuck57 Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Posts:
    1,418
    Location:
    New Mexico, USA
    I use McAfee V7 and like it. So far, I've had no problems of any kind. I can't speak as to whether it's better or worse than any other.

    I'm not as impressed with the firewall that comes with V7, but McAfee seems to have conflicts with most firewalls other than their own. I had Sygate and had to remove it, tried a couple of others and same problem.
     
  6. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Hi Chuck
    FW4 is actually not that bad ;)
    A firewall that runs well with VS7 is ZAPRO.
    Regards
    Ole
     
  7. shoe

    shoe Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2002
    Posts:
    201
    I am running the new VS 7.02 and firewall 4.02 no problems at all.
    more info here.
    http://forums.mcafeehelp.com/
     
  8. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Shoe.
    Its the new 4240 engine your runningo_O?
    Sounds nice & it look more stable than 4160. :D
    There was many issues( bugs) in the 4160 engine( ive heard- not had many myself).
    Regards
    Ole
     
  9. shoe

    shoe Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2002
    Posts:
    201
    You are right it is much better
     
  10. Chuck57

    Chuck57 Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2002
    Posts:
    1,418
    Location:
    New Mexico, USA
    Well, I just upgraded my VS7 to the new firewall engine and whatever else they upgraded along with it. Everything seems to work better. I should have gotten the upgrade before I made the other post.
     
  11. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Chuck57
    You are sure, that it is the 4240 engine you are running.
    You cant get it through the IU yet. ( i think)
    There is a Superdat you have to download.
    I think it was March 26, you can get it via IU.
     
  12. shoe

    shoe Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2002
    Posts:
    201
    go here.
    http://www.mcafeeb2b.com/naicommon/download/dats/find.asp
     
  13. shoe

    shoe Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2002
    Posts:
    201
    Have you joined our FORUM Yet?
    http://forums.mcafeehelp.com/
     
  14. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Hi Shoe.
    Is it me or Chuck you mean :D :D
    Anyway, yes i have been there several times.
    Excellent forum for help with Mcafee products.
    I can recommend it to you too ( Chuck57) if you should
    encounter problems with VS7.
    Regds.
    Ole :D
     
  15. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    Shoe.
    Now i have you here.
    Do you know why an update to Mcafee security center, suddenly shows in the IU. o_O
    I have VS7, and i do not subscribe to securitycenter.
    Rgds Ole


    PS. This i ofcourse could ask about in the Mcafee forum :D
     
  16. shoe

    shoe Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2002
    Posts:
    201
    Have not noticed on WIN XP or WIN2000.
    Good question to post on the Mcafee boards
     
  17. Madsen DK

    Madsen DK Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Posts:
    324
    Location:
    Denmark
    THX Shoe.
    I will do so.
    Rgds
    Ole
     
Loading...
Similar Threads
  1. KaptainBug
    Replies:
    12
    Views:
    1,457
Thread Status:
Not open for further replies.