Error: resource conflict - PCI in slot 01

Discussion in 'other software & services' started by hai, Dec 15, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hai
    Offline

    hai Guest

    Hi:

    When I boot my cp (HP Pavilio), I have the following error:
    Error: resource conflict - PCI in slot 01
    bus:01, device:08, function:00

    F1 to setup F2 to resume
    if I press f2, I have other error (invalid system disk)

    First I thought the hard disk has a problem. so I change the boot sequence to CD rom. Then press f2 with the bootable cd in it, but I still have the same error. Do you know what the problem with my cp? thanks
  2. Global Force
    Offline

    Global Force Guest

    hai,

    Is this for a Win95/98 operating system or which? Does your pc boot all the way into windows when the error surface's?
    Open Device Manager and scroll down to System Devices, dbl clk PCI bus, then view the *resource* tab .... showing any conflict's?


    GF
  3. hai
    Offline

    hai Guest

    windows 2000 professional. it does not boot all the way into windows. it stops when finishing testing bios and display that error
  4. Global Force
    Offline

    Global Force Guest

    Can you reach safe-mode (continually pressing F8 as the system load's)?
    Did this error surface after installing an externally connected device?

    GF
  5. hai
    Offline

    hai Guest

    I loaded the windows 2000 Pro., but it still displays that error. I have to press F2 for it to boot windows. After that, everything is fine.

    Honestly I don't know if this error surface after installing an externally connected device? it does not belong to me until this point. Thanks. I don't install any device for it.
  6. Global Force
    Offline

    Global Force Guest

    Oh OK, you got the pc with this error (nice)? Go into Device Manager like I suggested after booting windows and go through it as described in this article. Keep me posted if you can determine the conflict area in question, it may be a sound or video card that's causing the problem.

    GF
  7. Global Force
    Offline

    Global Force Guest

    PS - Pay *SPECIAL* attention to the resource tab's.

    GF
  8. hai
    Offline

    hai Guest

    the modem has a problem. when I looked at the resource tab of the modem, it says "This device isn't using any resources because it has a problem." when I install the driver for it, it seems to pick up this driver "HP Pavilion Win2K Smart Lucent V.90 Win Modem Drivers ", but it has an error "this device cannot start (code 10) and the location is PCI slot 1 (PCI bus 1, device 8, function 0) in the general tab which is exact error that i have when this pc starts up. So my question is what the problem with this modem (hardware or the driver). thanks
  9. Global Force
    Offline

    Global Force Guest

    ....... did I mention it might be your modem? :D

    hai,

    Before answering any question's for which I'm actively weighing option's, would you please provide me the EXACT Pavillion model number of your pc .... from Device Manager, the modem manufacturer including model. Would help me to help you. ;)

    PS - Thank's for the guest re-orientation Mr. Moderator Sir. :cool:


    GF
  10. hai
    Offline

    hai Guest

    The exact pavilion model number is XE813
    The modem's model number is 90109
    more information about the modem:
    SMART Modular Technologies, Inc.
    model 90109
    On the biggest cheap on the card says
    LUCENT
    1648t00
    CRC 12v
    0027S 3440743
    96 Lucent


    hai,

    Before answering any question's for which I'm actively weighing option's, would you please provide me the EXACT Pavillion model number of your pc .... from Device Manager, the modem manufacturer including model. Would help me to help you.

    PS - Thank's for the guest re-orientation Mr. Moderator Sir.


    GF
  11. hai
    Offline

    hai Guest

    I provided the information above. I just let you know that when I took the modem out, the system does not give any error. it boot all the way to windows. Thanks, GF
  12. Global Force
    Offline

    Global Force Guest

    I was getting to this - "I took the modem out, the system does not give any error." - as suspected.

    Thank's for the info hai, I'll see what I can round up.


    GF
  13. Global Force
    Offline

    Global Force Guest

    Forgot .... are you connected exclusively by modem? Be aware if trying another pci slot that your properly grounded.

    GF
  14. hai
    Offline

    hai Guest

    I have 3 pci slots. One for the modem, one for the Nic and one available. Let me try different slot. Thanks
  15. Hai
    Offline

    Hai Guest

    I try different slot, it works fine. What is the problem? Is it the problem with the slot? thanks

    hai
  16. Global Force
    Offline

    Global Force Guest

    Hai,

    If swapping slot's cured the condition, great. :cool: Whether the slot/plug is good or not would require both closer inspection and specific testing equipment. If the previous owner had once removed it then for some reason re-installed it, a few connecting pin's may have been bent during the process. For all anyone know's it may have started out in slot three, better to research documentation. Though personally I suspect an IRQ sharing conflict, not understanding the intricacies of such matter's leaves me to pure speculation.

    Very good technical guides and information on the subject may be gleaned from Ars Technica.


    GF
  17. Global Force
    Offline

    Global Force Guest

    Bump! What o_O .... he's due! :D

    GF
  18. scorpiosurd
    Offline

    scorpiosurd Registered Member

    Sir,
    I am Sarabjit Singh. I am using Hp Pavilion Pc. Whenever I try to fix LanCard at pci slot it gives following error.


    "Error: resource conflict - PCI in slot 01
    bus:01, device:08, function:00"

    When i try to plug it in at the second slot then it gives following error message

    "Error: resource conflict - PCI in slot 02
    bus:00, device:00, function:00

    Same is with the slot 3.

    I dont know what to do. Can Anybody help me to reslove this problem. I will be very thankful.

    Plz email me at scorpiosurd [at] yahoo.com, sarabjit.bhatia [at] gmail.com

    Take care

    God bless you


    With regards

    Sarabjit Singh
    Last edited by a moderator: Jun 23, 2006
Thread Status:
Not open for further replies.