Boot problem

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by Explorer900, Apr 2, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Explorer900

    Explorer900 Registered Member

    Apr 2, 2005
    Nottingham UK
    Hi all

    Usually my PC will boot to the Acronis OS loader screen and I select XP without any problem. Right now I get a message saying: Acronis Loader: No configuration file present
    Press <Enter> to reboot

    This doesn't alter anything, just brings me back to the same point.

    I purchased my copy of ATI 8.0 online a few weeks ago but foolishly neglected to create a rescue disk. :oops: Would Acronis have automatically registered my copy of the program so there will be a record of my purchase?

    Reading through the threads on the forum is helpful but I'm unsure whether the message is referring to a file that ATI or XP itself needs.

    Any suggestions as to the best way to recover from this situation?

    PC spec: Abit KT-7 Raid mbo, AMD Athlon 1GB cpu, 1 x 40MB Hitachi/IBM ATA HD (very new), 1.5GB RAM, NEC 3520 DVD drive, 3.5" Floppy, 250MB internal ZIP drive. No problems to report with this setup - not the latest and greatest but it's what I can afford.

    Thanks in advance for any help!!
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Apr 28, 2004
    Hello Explorer900,

    Thank you for choosing Acronis True Image (

    Please try to boot the computer from a Windows XP Installation CD, start Recovery Console and run fixmbr command. If the problem still persists please send a letter with the link to this thread to

    You can create a rescue disk at any moment: Acronis True Image -> Tools -> Create Bootable Rescue Media.

    To register your software at Acronis support database you can register your account at and then register your product at It will greatly help us in future to solve any possible problems.

    Thank you.
    Irina Shirokova
Thread Status:
Not open for further replies.